Sidekix

Van Odoo 8 naar Odoo 13 

Sidekix

Met de pijlers direct (e-)mail en (e-)fulfilment is Sidekix gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel eenvoudige als complexe marketingcampagnes. Al ruim vijftien jaar verzorgt Sidekix direct mail en fulfilment voor vele merken in binnen- en buitenland. Alles wordt binnen de muren van Sidekix georganiseerd, waarbij het merk erg flexibel is voor hun klanten. Sidekix is daarmee een echte  
s idekick en ondersteunt deze bedrijven waar nodig. Maar nu krijgt Sidekix de ondersteuning
die zij verdienen van erp|open.

Odoo image and text block

Van Odoo 8 naar Odoo 13

Sidekix werkt al een tijdje met Odoo 8, maar deze versie is inmiddels sterk verouderd en daarin werden soms complexe systemen gebruikt. Daarom zochten zij hulp van erp|open, waarbij ze Odoo 8 naar een standaard Odoo 13 pakket willen migreren. Sidekix is een bedrijf in direct (e-)mail en (e-)fulfilment en heeft daarom een oplossing nodig die alle facetten van het bedrijf dekt. Odoo was daar al een oplossing, maar nu in een nieuw jasje.  

Strategie en aanpak

Bij Sidekix is bewust gekozen om vanuit de basis te werken. Een standaard Odoo pakket met de voor hen benodigde en bruikbare apps. Vanuit een stabiele basis wordt de uitrol van Odoo binnen de organisatie gepland. Hierdoor kunnen de medewerkers van Sidekix gaan focussen op een fijne werkwijze die met de apps in Odoo verbeterd wordt.

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Planning in drie fasen

erp|open gaat Odoo 13 in drie fasen bij Sidekix implementeren. Als eerst zal de migratie plaatsvinden met de apps Projecten en Helpdesk. In de tweede fase komen Sales, Inkoop en Boekhouding aan de orde. In de derde fase worden de apps Logistiek, Productie aangepakt en als laatste zal de optimalisatie van Odoo plaatsvinden.

De vraag aan erp|open

"Wij gaan de standaard Odoo versie zonder maatwerk gebruiken. We hebben eerder geleerd  niet meer alle functionaliteiten bij te bouwen, waardoor we nu meer standaard oplossingen gaan gebruiken. Focus op performance, stabiliteit en een standaard werkwijze is voor ons nu belangrijkste."

Apps

Sidekix maakt gebruik van de volgende modules:

 

Projecten

 

Helpdesk

 

Inkoop

 

Verkoopbeheer