FAQ erp|open​

Bekijk onze veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Odoo en erp|open

We snappen dat onze bedrijfssoftware soms wat vragen kan oproepen. Als Odoo Gold Partner weten we dat er ook wat meer uitleg nodig is over de bedrijfssoftware en onze werkwijze. Daarom zetten we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje. Klik om het onderwerp om het antwoord op jouw vraag te vinden.

Algemene Odoo vragen

Odoo is een modulair en open source softwarepakket voor bedrijven. Deze software omvat onder meer ERP, CRM en is gebouwd om je werkzaamheden te automatiseren.

Odoo is 16 jaar geleden ontstaan als idee van CEO Fabien Pinckaers. Het streven was en is nog altijd om een selectie aan bedrijfsapplicaties aan te bieden die eenvoudig in gebruik zijn en grote en kleine bedrijven de tools geven om in te spelen op alle zakelijke behoeften.

Odoo vindt dat bedrijfssoftware in complexe behoeften moet kunnen voorzien zonder ingewikkeld te zijn. Het is onze missie om software te bieden die van alle markten thuis is: intuïtief, voorzien van alle mogelijkheden, strak geïntegreerd, moeiteloos te upgraden én gebruiksvriendelijk voor bedrijf en gebruiker.

Je kunt je gehele bedrijf beheren met de bedrijfssoftware van Odoo. Voor ieder proces is een standaardmodule waarmee je deze kunt automatiseren. Het kost uiteindelijk minder tijd om bedrijfsprocessen uit te voeren, waardoor je meer tijd overhoudt voor belangrijkere zaken. Naast de standaardapplicaties kunnen er ook extra applicaties en koppelingen met andere systemen worden toegevoegd, zo ben je verzekerd van één compleet bedrijfssoftwaresysteem met centrale bedrijfsdata.

De modulariteit waardoor het de alles-in-één bedrijfssoftware is. Daarnaast zijn er ook koppelingen met andere software en systemen mogelijk. Het is een ERP en CRM ineen, maar ook geschikt voor HRM en andere bedrijfsactiviteiten. Doordat Odoo deels opensource is, beschik je over een Odoo Community waaruit extra koppelingen en apps gedownload kunnen worden om aan al jouw bedrijfsbehoeften te voldoen.

Het ontwikkelingsmodel van Odoo Community is open source en zorgt er daardoor voor dat er duizenden ontwikkelaars en experts zijn die zich inzetten om ’s werelds grootste ecosysteem van volledig geïntegreerde zakelijke apps te bouwen. De gratis community versie is dus opensource en heeft een LGPL opensource licentie.

Odoo Enterprise wordt niet met een open source licentie uitgebracht. Hierdoor mag je de software van Odoo Enterprise niet verspreiden. Je kunt als eindgebruiker wel toegang krijgen tot de broncode, waardoor het voor betalende gebruikers wel een toegankelijke en open code heeft.

Odoo is een alomvattende bedrijfssoftware, wat uiteindelijk ook een ERP-systeem bevat. Maar Odoo is meer dan alleen een ERP-systeem. Het is een platform voor ERP, CRM, HRM en alomvattende bedrijfsapplicaties.

Odoo CRM is onderdeel van de suite aan apps die standaard beschikbaar is. De database van klanten en leveranciers is de kern van de gehele applicatie en alle apps zijn hiermee geïntegreerd.

Odoo.sh omvat het cloudplatform van Odoo Enterprise. Het is exclusief ontworpen voor Odoo eindgebruikers van Odoo Enterprise. Odoo.sh is het hostingplatform van Odoo zelf. Hierop kunnen wij als Odoo leverancier snel en effectief onze implementaties doen en beheer van bestaande omgevingen optimaliseren.

Odoo is een web omgeving en draait bij voorkeur in de cloud. Odoo.sh is het platform waar bedrijven in een volledige geautomatiseerde infrastructuur hun applicaties kunnen onderbrengen. Odoo is er in drie verschillende vormen: Odoo Online, Odoo On-Premises en Odoo.sh. Bij alle drie de opties raden we je aan om te kijken welke optie het beste bij jouw bedrijf past. Onze consultants adviseren je graag met deze keuze.

Odoo brengt ieder jaar een nieuwe versie uit. Hiermee blijven ze innoveren en zorgen ze dat de applicaties verbeterd worden op de wensen van hun eindgebruikers. De ontwikkelingen in software groeien enorm hard en Odoo groeit daarin mee. Door ieder jaar een nieuwe versie uit te brengen zorgt Odoo voor innovatieve en optimale bedrijfssoftware voor de eindgebruikers.

De bedrijfssoftware van Odoo kan voor ieder bedrijf gebruikt worden. Het ligt er maar net aan welke bedrijfsprocessen je gebruikt en wat jouw bedrijf nodig heeft. Doordat Odoo modulair is, kunnen de juiste applicaties jouw bedrijfsprocessen ondersteunen. erp|open focust in het MKB op productiebedrijven, dienstverleners, groothandel en e-commerce bedrijven. Maar voor ieder soort bedrijf heeft Odoo een oplossing.

Het is altijd persoonlijk of Odoo de beste keuze is voor jouw bedrijf. Maar door de modulariteit en vele mogelijkheden die Odoo biedt kan het voor ieder bedrijf een uitkomst zijn. Ben je benieuwd naar de uitkomst voor bedrijven in verschillende branches? Bekijk dan onze klantcases.

Yes! Hiervoor zijn kleine aanpassingen in Odoo nodig. Onze erp|open consultants hebben de oplossing. We helpen je graag, neem hiervoor contact met ons op.

Jullie hebben een partnerschap met betaalprovider Mollie, wat houdt dat in? 

Mollie is online betaalprovider. Heb jij een webshop, dan kun je gebruikmaken van de diensten van Mollie. Vanaf Odoo 15 is Mollie standaard aan Odoo toegevoegd en kun je de koppeling maken met je webshop.

Wij zijn een partnerschap aangegaan met Mollie omdat wij geloven in de kracht van deze organisatie en hun tool. Door dit partnerschap kunnen wij altijd terecht bij Mollie en zo hebben we altijd een sparringspartner achter de hand, mochten er problemen zijn tijdens de implementatie.

Odoo applicaties en modulariteit

Hoe werkt de modulariteit van Odoo?

Odoo heeft een groot aantal standaardapplicaties die geïnstalleerd kunnen worden op jouw Odoo platform. Je kunt de applicaties natuurlijk los van elkaar installeren, echter is de integratie tussen alle apps een grote winst voor veel bedrijven.

Het ligt er per bedrijf aan welke standaardapplicaties er nodig zijn voor jouw bedrijf. Door met onze Odoo experts jouw bedrijfsprocessen te onderzoeken, kunnen we een advies geven voor de benodigde modules. Er zijn enorm veel modules en mogelijkheden, maar kijk vooral naar de processen die je echt nodig hebt.

Sommige Odoo apps werken bovenop een andere standaardmodule. Zo heb je extra modules zoals de blog of e-commerce module die niet werken zonder de hoofdmodule website. Als je specifiek vragen hebt over een bepaalde module of app kun je altijd contact opnemen met Leo.

Odoo is gratis voor 1 app met 1 gebruiker. Zodra je meer modules of gebruikers toevoegt, moet je betalen per gebruiker en per app. Voor meer informatie over de specifieke kosten voor jouw bedrijf kunt je contact opnemen met Leo.

De prijs van Odoo voor mijn bedrijf

Wat kost Odoo?

Het standaard Odoo tarief is slechts € 19,90 per gebruiker, per maand. Daarvoor heb je toegang tot alle Odoo Online apps. Wil je werken met meerdere bedrijven, on-premise of odoo.sh, dan kost het € 29,90 per gebruiker per maand. Een compleet overzicht van de prijzen van Odoo software vind je op de site van Odoo via deze link.

Technisch gezien is er geen standaard Odoo abonnement, want jouw Odoo abonnement wordt samengesteld met de applicaties die je voor jouw bedrijf aanschaft. Daardoor ziet ieder Odoo abonnement er anders uit.

Iedere geregistreerde gebruiker in Odoo wordt gezien als user en daar betaal je vervolgens voor.

Iedere geregistreerde gebruiker in Odoo wordt gezien als user en daar betaal je vervolgens voor.

Odoo Community is een gratis versie van Odoo. Hierin kun je zelf apps installeren en inrichten. Het grote voordeel van Odoo Enterprise is dat je per gebruiker per maand moet betalen, maar ook profiteert van de voordelen van een Odoo implementatiepartner. Denk hierbij aan implementatie, ondersteuning en hosting. Het is een groot voordeel om Enterprise te nemen doordat je terecht kunt bij een Odoo partner met de nodige expertise en faciliteiten om Odoo goed in te richten voor jouw bedrijf.


Staat jouw vraag hier niet bij?

Ook andere vragen over Odoo of onze werkwijze beantwoorden we graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Stuur je vraag in

erp|open is gecertificeerd Odoo Gold Partner

Wat houdt het in om Odoo Gold Partner te zijn?

Odoo maakt gebruik van een partnernetwerk. Alleen geregistreerde Odoo partners kunnen Odoo Enterprise leveren aan klanten. Partners kun je in verschillende niveaus op de website vinden. Als Odoo partner zijn wij volledig getraind in de bedrijfssoftware van Odoo en hebben we toegang tot de Enterprise broncode. Daarnaast hebben we een sterke relatie met Odoo, waardoor we snel kunnen schakelen en toegang hebben tot de nieuwste trainingssessies en updates.

Als trotse Odoo Gold Partner laten wij zien dat wij alles in huis hebben om onze klanten met Odoo te ondersteunen. Onze getrainde experts werken al jaren met Odoo en kunnen je bij alle vragen ondersteunen. Om Odoo Gold partner te worden moet je een hoge klanttevredenheidsscore hebben, een minimaal aantal projecten per jaar uitvoeren en natuurlijk Odoo gecertificeerd zijn.

erp|open onderscheidt zich door een gecontroleerde en agile aanpak van een Odoo implementatie. Wij implementeren de Odoo software zo goed als mogelijk binnen de standaard apps die beschikbaar zijn. De ‘waarom heb je dit nodig’ vraag stellen wij daarom regelmatig om onze klanten te laten nadenken over de versimpeling van hun bedrijfsprocessen. De samenwerking met de Claresco Groep zorgt ervoor dat we klanten breder kunnen ontzorgen, naast enkel het ERP-vraagstuk.

erp|open is een van de Odoo Gold Partners in Nederland. Door een Odoo Gold Partner te kiezen ben je verzekerd van goede banden met Odoo en ervaren consultants die jouw bedrijfsprocessen goed kennen en je hiermee kunnen helpen. erp|open heeft specifiek veel kennis van dienstverleners, productie groothandel en e-commerce.

De gemiddelde implementatie duurt ongeveer 6-9 maanden. Dit is per implementatie afhankelijk van de bedrijfsgrootte en scope.

Bij erp|open hanteren we het concept ‘train de trainer’. Dat houdt in dat we als Odoo implementatiepartner een aantal mensen binnen het bedrijf trainen als Odoo expert. Deze medewerkers kunnen hun opgedane kennis doorzetten naar de andere medewerkers binnen het bedrijf. Het is erg belangrijk dat er genoeg tijd wordt genomen voor de trainingen en dat er al mensen getraind worden voorafgaand aan de livegang van een implementatietraject. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers de software sneller overnemen en direct in gebruik kunnen nemen bij de livegang.

Odoo Academy​

De Odoo Academy is onze eigen leerschool om Odoo expert te worden. Omdat wij als Odoo Gold partner ruime praktijkervaring hebben, gebruiken we dit expertise om mensen op te leiden. Dit doen we vooral om mensen binnen bedrijven expert te maken, zodat zij een deel van de support zelf kunnen doen. Hoe fijn is het om expert te zijn in bijvoorbeeld Odoo Accounting? Zo kun je je hele team aansturen en weet je alle ins- en outs van het programma.

Op dit moment bieden wij vijf verschillende trainingen aan. Algemene Odoo training, financiële training, CRM/Sales training, logistieke training en een training voor functioneel beheer van Odoo als jouw complete bedrijfssoftware. Daarnaast hebben wij een groot team aan Odoo experts in huis. Als je op zoek bent naar een andere training kunnen we je daar ook bij helpen. Neem contact op, dan denken we graag met je mee.

Een training wordt op maat ontwikkeld. Het ligt eraan hoeveel mensen deze training volgen en wat de moeilijkheidsgraad van de training is. Daarnaast is het ook een optie om de training online te volgen, wat ook weer invloed heeft op de uiteindelijke kosten. We denken graag met je mee en maken dan een offerte voor jouw specifieke trainingsvraag.

Jazeker! Meestal trainen wij een aantal mensen tijdens de implementatie van Odoo. Dit zorgt ervoor dat zij de expert worden in Odoo in hun eigen werkveld. Zo kunnen de mensen die wij trainen ervoor zorgen dat de rest van het bedrijf de bedrijfssoftware ook snel onder de knie krijgt.

Business Intelligence voor Odoo

Business Intelligence staat voor het inzicht brengen in grote hoeveelheden data. Business Intelligence voor ERP is nodig om al je bedrijfsdata inzichtelijk te maken. Met BI voor Odoo zorgen we ervoor dat jouw data in Odoo wordt omgezet in overzichtelijke en visuele Power BI rapportages. Met BI zorg je ervoor dat je jouw bedrijf kunt sturen vanuit informatie, zo kun je betere beslissingen nemen omdat je jouw keuzes kunt onderbouwen met bedrijfsdata.

Deze kosten zijn op aanvraag.

De gemiddelde doorlooptijd is 1-3 maanden.

Jazeker! Door de unieke oplossing van onze partner iqbs is het mogelijk om naast Odoo ook andere databronnen te integreren. Uiteindelijk komen al jouw databronnen samen in jouw rapportages. Zo heb je inzicht in echt al jouw bedrijfsdata en ben je klaar om nieuwe inzichten te gebruiken voor de toekomst!

Heb je een andere brandende vraag? 

Neem direct contact op met Richard via 0318 - 495370

/web/image/1041-88eaafba/Richard%20Schmidt.png