TWS over erp|open

Een complete migratie van Odoo 9 naar Odoo 12

Onze klant TWS

Met optimale netwerkoplossingen zorgt TWS dat al hun klanten van het beste internet kunnen profiteren. Met ontwerp, infrastructuur, beheer en onderhoud zorgen zij ervoor dat bedrijven geen omkijken meer hebben naar het internet en dat er altijd een stabiele verbinding aanwezig is. TWS levert netwerkvoorzieningen, zowel wired- als wireless-oplossingen voor MKB bedrijven. We vroegen projectleider Gerwin naar zijn ervaring met Odoo en de samenwerking in het migratieproject met erp|open.


Behaalde resultaten

Van een oudere Odoo versie naar een compleet plaatje, dat schaalbaar en stabiel is.
Het project is volgens vooraf opgestelde planning en budget opgeleverd.

50%


Meer Odoo apps 

In Odoo 12 zijn veel meer functionaliteiten/ Odoo apps 
out-of-the box te gebruiken.

90%


Minder maatwerk

Door de enorme reductie van maatwerk code is Odoo stabieler, 
meer beheersbaar en vele malen sneller geworden

100%

Volledige integratie

Door Odoo als overkoepelend ERP-systeem te gebruiken is de hele organisatie over op Odoo modules.

Odoo image and text block

Migreren naar nieuwere Odoo versie

TWS werkt al een tijd met Odoo. In eerste instantie hebben zijn jaren met Odoo 9 gewerkt. Met Odoo 9 heeft het bedrijf stappen geprobeerd te maken om alle informatie die de medewerkers bij zich dragen te centraliseren in één systeem. Hierdoor kreeg het management beter inzicht in belangrijke stuurinformatie.

“In versie 9 hebben we een aantal maatwerk modules moeten gebruiken. Sindsdien is de organisatie heel erg veranderd . Vooral organisatorisch is er veel veranderd binnen het bedrijf waardoor we onze bedrijfssoftware makkelijker wilde inrichten. De indelingskeuze van Odoo 9 was ook niet meer helemaal passend bij ons bedrijf. Door de nieuwe mogelijkheden van Odoo 12, hebben we gekozen om onze bedrijfssoftware te migreren van Odoo 9 naar Odoo 12. We hebben hierbij gekozen om veel maatwerk uit te faseren en ook nieuwe modules in te richten.

De keuze voor erp|open

Toen het voor TWS duidelijk werd dat ze naar Odoo 12 wilden migreren, is er gekozen om een nieuwe implementatiepartner te zoeken. Daarbij heeft de projectleider samengewerkt met de financiële controller. Waar zij tegenaan liepen is dat ze financieel nog niet genoeg inzicht uit Odoo 9 konden halen. De controller heeft een Odoo partner gezocht die hen ook daarin goed kon ondersteunen. Uit dit onderzoek was TWS het er vrij snel over eens dat erp|open voor hen de meest geschikte partner was.

“Ik denk dat jullie veel kennis in huis hebben. Wat ons ook triggerde was de aanwezigheid van een financieel consultant. Daarnaast doen jullie ook aan Business Intelligence en dat is waar we uiteindelijk in de toekomst meer mee willen doen. Als wij onze basis in Odoo goed hebben staan, willen we meer kunnen sturen op data dan we nu doen.”

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Veel ruimte voor automatisering

Door de migratie naar Odoo 12 zijn er ook veel nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar geworden voor TWS. Hierdoor is het ook mogelijk om sommige bedrijfsprocessen beter in te richten en zelfs automatiseren.

“Veel modules gebruikten we al, ik denk dat we de modules nu voornamelijk anders hebben ingericht. We gebruiken boekhouding, magazijn, sales, CRM, inkopen, timesheet, abonnementen en projecten. Onze magazijnmedewerker is nu bezig om het magazijn op serienummer te organiseren met barcodes. In Odoo 9 liep het urenschrijven in timesheets niet helemaal vlekkeloos, daarom hebben we deze module met erp|open opnieuw ingericht. Het verlof is ook bijna geïntegreerd, dus daar kunnen we binnenkort ook mee verder. Dat zijn handige nieuwe functionaliteiten die we hebben opgestart door de migratie naar Odoo 12.”

De goede samenwerking heeft tot een
succesvolle Odoo 12 migratie geleid

“Bepaalde acties in de modules zijn aangepast, waardoor het bij sommige collega's wel wat meer tijd kostte om te wennen dan ik van tevoren had gedacht. Dat ging dus iets moeizamer, maar ik merk dat het nu allemaal standaard begint te worden en dat het wel een hele soepele overgang is geweest. Technisch gezien al helemaal, ik denk dat we van tevoren heel goed hebben getest met erp|open. De migratie is soepel verlopen waardoor medewerkers een zorgeloze migratie dag hebben ervaren. Doordat vooraf goed is getest hebben we een rustige migratie dag gehad naar de nieuwe versie van Odoo. Dus ik denk dat het allemaal heel positief is gegaan!” 

“Ik denk dat het voornamelijk heel vlot is gelopen doordat we goed hebben getest vanuit beide kanten. De samenwerking met erp|open is ook heel goed geweest. Doordat de vragen die wij stelden gericht waren op onze tests, konden jullie daar ook een goede oplossing voor aanbieden. Ik denk dat het een goede samenwerking is geweest dat geleidt heeft tot een succesvolle migratie. Dus dat heeft ons bij TWS wel heel erg geholpen.”   

Odoo text and image block

Wat onze consultant zei:

Odoo image and text block

Minder maatwerk, meer Odoo

Bij TWS hebben we naast de migratie van Odoo 9 naar Odoo 12 ook het meeste maatwerk laten vervallen, omdat Odoo standaard goed aansluit bij hun processen. Hierdoor is de omgeving beter beheersbaar.

Apps  

TWS heeft van onder andere de volgende modules gebruik gemaakt:  

   

Projecten

   

Verkoop

   

Abonnementen 

   

Boekhouding

Benieuwd naar hoe Odoo in jouw organisatie werkt? Download nu onze Odoo whitepaper voor dienstverleners.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
ERP
Whitepaper