TWS

Volledige integratie van Odoo Apps

Onze klant TWS

Met optimale netwerkoplossingen zorgt TWS dat al hun klanten van het beste internet kunnen profiteren. Met ontwerp, infrastructuur, beheer en onderhoud zorgen zij ervoor dat bedrijven geen omkijken meer hebben naar het internet en dat er altijd een stabiele verbinding aanwezig is. 

TWS levert netwerkvoorzieningen, zowel wired- als wireless-oplossingen voor MKB bedrijven. We vroegen projectleider Gerwin naar zijn ervaring met Odoo en de samenwerking in het migratieproject met erp|open.

Behaalde resultaten

50% 

meer standaard functionaliteit

De nieuwere Odoo versies zijn rijker aan functionaliteit.

90%

minder maatwerk

Door de enorme reductie van het maatwerk, is Odoo stabieler en sneller geworden.

100%

Realtime informatie

Dit stelt je in staat je organisatie beter te sturen op ieder moment.

TWS werkzaamheden

Migreren naar nieuwere Odoo versie

TWS werkt al een tijd met Odoo. In eerste instantie hebben zij jaren met Odoo 9 gewerkt. Met Odoo 9 heeft het bedrijf stappen gemaakt om alle informatie die de medewerkers bij zich dragen te centraliseren in één systeem. Hierdoor kreeg het management beter inzicht in belangrijke stuurinformatie.

“In versie 9 hebben we een aantal maatwerk modules moeten gebruiken. Sindsdien is de organisatie heel erg veranderd . Vooral organisatorisch is er veel veranderd binnen het bedrijf waardoor we onze bedrijfssoftware makkelijker wilde inrichten. De indelingskeuze van deze versie was ook niet meer helemaal passend bij ons bedrijf. Door de mogelijkheden van de nieuwere Odoo versie, hebben we gekozen om onze bedrijfssoftware te migreren. We hebben hierbij gekozen om veel maatwerk uit te faseren en ook nieuwe modules in te richten.” 

De keuze voor erp|open

Toen het voor TWS duidelijk werd dat ze naar een nieuwere versie moesten migreren, is er gekozen om een nieuwe implementatiepartner te zoeken. Daarbij heeft de projectleider samengewerkt met de financiële controller. Waar zij tegenaan liepen is dat ze financieel nog niet genoeg inzicht uit de oude Odoo versie konden halen. De controller heeft een Odoo partner gezocht die hen ook daarin goed kon ondersteunen. Uit dit onderzoek was TWS het er vrij snel over eens dat erp|open voor hen de meest geschikte partner was.

“Ik denk dat erp|open veel kennis in huis heeft. Wat ons ook triggerde was de aanwezigheid van een financieel consultant. Daarnaast doen jullie ook aan Business Intelligence en dat is waar we uiteindelijk in de toekomst meer mee willen doen. Als wij onze basis in Odoo goed hebben staan, willen we meer sturen op data.”

 


Werkzaamheden TWS
TWS kraan

Veel ruimte voor automatisering

Door de migratie naar een nieuwere versie zijn er ook veel nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar gekomen voor TWS. Hierdoor is het ook mogelijk om bedrijfsprocessen beter in te richten en zelfs automatiseren.

“Veel modules gebruikten we al, maar zijn nu anders ingericht. We gebruiken boekhouding, magazijn, sales, CRM, inkopen, timesheet, abonnementen en projecten. Onze magazijnmedewerker is nu bezig om het magazijn op serienummer te organiseren met barcodes. In de oude versie liep het urenschrijven in timesheets niet helemaal vlekkeloos, daarom hebben we deze module met erp|open opnieuw ingericht. Het verlof is ook bijna geïntegreerd, dus daar kunnen we binnenkort mee verder. Dat zijn handige nieuwe functionaliteiten die we hebben opgestart door de migratie.”


De ervaring van onze betrokken consultant

Minder maatwerk, meer Odoo

“Bij TWS hebben we naast de migratie ook het meeste maatwerk laten vervallen, omdat Odoo standaard goed aansluit bij hun processen. Hierdoor is de omgeving beter beheersbaar.”


Neem contact met ons op

Consultant erp|open

TWS maakt gebruik van de volgende apps:

Projecten Projecten Odoo

Verkoop Verkoop Odoo

AbonnementenAbonnementen Odoo

Planning Planning Odoo