Odoo apps voor de operatie van je bedrijf

Zorg voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering    

De operatie ligt in het hart van je bedrijf en is misschien wel een van de belangrijkste afdelingen. De operatie is vaak verantwoordelijk voor het effectieve verloop van de operaties binnen een bedrijf. Hier worden vooral de waarde toevoegende activiteiten verricht. Daarom heeft Odoo handige applicaties ontworpen die jouw bedrijf helpen de operatie en productie helemaal op orde te hebben.  

 Vraag een offerte aan 

Odoo MRP

Met de material requirement planning (MRP) applicatie van Odoo vervang je al je problemen met één goede oplossing. Met MRP is manufacturing, kwaliteit, onderhoud en PLM (product lifecycle management) volledig geïntegreerd. Je hoeft bijvoorbeeld je uren niet meer te registreren omdat het bedieningspaneel van het workcenter een nauwkeurige planning met productietijden voor je maakt. Met de ingebouwde realtime communicatie zullen je medewerkers nooit meer waarschuwingen of meldingen missen over belangrijke veranderingen of kwaliteitscontroles. Zorg er met deze app voor dat je grondstoffen automatisch besteld worden en maak eenvoudig materiaallijsten, productie routings en productie- en werkorders!


Optimaliseer je voorraadniveau

Laat de planner alles voor je berekenen. Gebruik routers, beperkingen en doorlooptijd om je voorraadsniveau te optimaliseren en tekorten in je voorraad te voorkomen. 


Gebruik barcodes out-of-the-box

Welke methode je ook gebruikt, met Odoo Barcode versnel je activiteiten in iedere productiefase. Denk aan ontvangst, inpakken en orders verwerken in je magazijn.


Ontdek MRP reporting 

Maak in een handomdraai persoonlijke dashboards om de prestaties van productie in realtime bij te houden. Maak dynamische rapporten en verbeter je productiecyclus.

 
 
klantlogo simlab

"We zijn vooral in het laatste jaar echt ontzettend gegroeid. Dat heeft ook echt de noodzaak voor een goed werkend ERP-systeem getriggerd. Wij zijn eigenlijk op het spoor gekomen van Odoo omdat we op zoek waren naar een manufacturing tool waarmee we heel onze productie konden stroomlijnen en managen."

Odoo Kwaliteitscontrole

Als productiebedrijf wil je altijd de kwaliteit van je producten kunnen waarborgen. Definieer controlepunten om de kwaliteitscontrole op te roepen bij specifieke voorraadbewerkingen. Je kunt heel eenvoudig je kwaliteitsmeldingen organiseren in de overzichtelijke kanban-interface in de kwaliteitsmodule. Versleep makkelijk meldingen om je voortgang te rapporteren en gebruik visuele indicatoren om je op kritische meldingen te focussen. Kwaliteitschecks en waarschuwingen zijn volledig geïntegreerd in je productie- en voorraadproces. Voer daarnaast geavanceerde checks uit met producten die je naar kwaliteitszones stuurt.

Definieer controlepunten

Definieer controlepunten om de kwaliteitscontrole op te roepen bij specifieke voorraadbewerkingen.

Roep kwaliteitsinspecties op

Bepaal kwaliteitscontrole plannen om ontvangst-, in-proces, en eindinspecties op te roepen.

Automatiseer je kwaliteitscontrole

Gebruik tags om kwaliteitsmeldingen te categoriseren en maak regels aan om meldingen en acties snel te automatiseren. 

 
 

Odoo Project Management

Manage projecten als nooit tevoren met de project management module van Odoo. Met de overzichtelijke kanban-interface heb je direct een netjes en efficiënt overzicht van je projecten. Houd daarnaast je projecten inzichtelijk met de kalenderfunctie, waarbij je deadlines kunt volgen. Blijf goed samenwerken doordat je met klanten, teamleden, afdelingen en andere belanghebbenden kunt communiceren via jouw dashboard. Wijs tijden toe aan taken binnen een bepaald project en maak gerichte rapportages vanuit de beschikbare analyses. Daarnaast is de Project module gekoppeld aan Timesheets waardoor uren automatisch gefactureerd kunnen worden.

Handige kanban-interface

Geef alle projecttaken eenvoudig weer in een makkelijk leesbaar overzicht. Zo weet iedereen wat er van elkaar verwacht wordt.


Plan projecten nu ver vooruit

Houd altijd en overal grip op projecten en taken en plan van tevoren taken in op de beschikbaarheid van je medewerkers. Koppel aan Timesheets.


Communiceer snel en eenvoudig

Voeg snel korte notities of bestanden aan je taken toe en blijf verbonden met je team. Verbeter de samenwerking via chat en realtime notitieblok.


 
 
  De operationele Odoo apps integreren perfect met:
 
Medewerkers

Accounting
 
E-commerce
 
Timesheet

Odoo Helpdesk

Breid jouw klantenservice uit met de handige Helpdesk module van Odoo. Volg nu met jouw team snel klantentickets op en reageer direct op vragen van jouw klanten met automatische antwoorden die je zelf instelt. Bereik je klanten via social media, live chat, mail of je website. In de app Helpdesk krijg je door de kanban-interface direct beeld van de workload voor jouw team. Controleer de status van tickets door de op maat gemaakte SLA-regels. Zorg ervoor dat mensen niet te lang met vragen zitten door automatische antwoorden in FAQ, mail en chat en stuur geëscaleerde tickets door naar de expert uit jouw team.

Volg, prioriteer, en los  klantentickets op 

Binnen één overzicht kun je alle tickets volgen, prioriteren en toewijzen aan teamleden. Zo zorg je dat tickets altijd snel opgelost worden. 

Bereik je klanten via verschillende kanalen

Website, social media, live chat of e-mail het kan allemaal gekoppeld worden aan je helpdesk waardoor iedereen snel geholpen is.

Lever een intelligente selfservice

Ontwikkel door je FAQ, trainingsvideo's en presentaties rechtstreeks aan tickets te koppelen. Geef automatisch antwoord.

 
 

Odoo Voorraad

Zonder de bevoorrading van je magazijn kun je je producten niet verkopen of maken. Gebruik daarom de voorraad module van Odoo, hiermee zorg je dat je altijd voldoende voorraad hebt en de prestaties en verwerkingstijd hiervan verbetert. Organiseer je magazijn beter met het slimme dubbele invoer voorraadsysteem. Het heeft geen invoer, uitvoer of transformatie maar is gericht op voorraadbewegingen tussen locaties. Dit is de meest efficiënte opslagmethode, waardoor je je interne activiteiten kunt verbeteren.

Odoo voorraad app

Zorg altijd voor exact voldoende voorraad

Bereken hoeveel voorraad je precies nodig hebt om de productie te ondersteunen, zit niet met overschotten of te weinig voorraad.

Track & trace al je producten

De voorraad app biedt een volledige tracering van al je producten. Denk hierbij aan de levering maar ook zeker aan de retouren.


Beheer je magazijn op ieder device

Je hebt geen tientallen computers meer nodig om je magazijn te beheren, combineer tablets met barcodescanners en beheer alles zonder zorgen.

 
 

Opzoek naar een andere app? Er is nog veel meer!

Voor ieder bedrijfsproces heeft Odoo een oplossing. Meer weten over de mogelijkheden? Onze consultants staan klaar om jouw wensen te bespreken.

                Neem contact op!