Heusinkveld

Dankzij Odoo aandacht besteden aan de kern van de onderneming


Heusinkveld is een organisatie die high-end onderdelen voor race simulatoren ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt. Allemaal onder één dak. Wereldwijd zijn er heel wat consumenten die thuis een race simulator bouwen. Voor hen is echt racen vaak onbereikbaar. Met producten van Heusinkveld krijgen die consumenten de ervaring van rijden op een echte racebaan; hoe bijvoorbeeld een handrem aanvoelt in een echte raceauto. Wij spraken Svend van der Vlugt, één van de twee eigenaren van de organisatie. Eind 2022 stapten zij over op Odoo.

Het begon op een zolderkamer

Onvrede over de producten die toentertijd op de markt waren, betekende de start van een nieuwe organisatie. In die tijd werden producten van plastic gemaakt, waardoor je het rempedaal niet hard kon intrappen en het bovendien snel stuk ging. Dat moest anders en daarom bouwden eigenaren Svend en Niels 10 jaar geleden het eerste prototype op een zolderkamer. Met goede sensoren en gemaakt van duurzaam materiaal, vergelijkbaar met een echte raceauto. 

Heusinkveld logo
Verzending bij Heusinkveld

Nu een stap vooruit met Odoo 

Inmiddels is Heusinkveld uitgegroeid tot een organisatie die wereldwijd meer dan 10.000 producten per jaar verstuurt. De automatiseringsomgeving van Heusinkveld was voorheen echter sterk versplinterd. Zij gebruikten een losse applicatie voor magazijnbeheer, een losse applicatie voor de boekhouding, voor de productieplanning en ga zo maar door. Het werkte niet samen. 

Dat betekent dat wij de waarheid op meerdere plekken hadden staan. Daar wilden we vanaf en daarom hebben we de keuze gemaakt voor de geïntegreerde oplossing van Odoo. Een oplossing waarin informatie gedeeld wordt en er automatische synchronisatie plaatsvindt. 

De nieuwe situatie

Van inkoop en productie tot de boekhoudkundige administratie. Alles is nu via Odoo verbonden met elkaar. “Als een klant bij ons bestelt, is alles in één omgeving geïntegreerd. Zo heb je in één oogopslag inzicht in je bedrijfsprocessen.”

Bekijk het interview

Nadat Odoo geïmplementeerd is, zijn wij op bezoek gegaan bij Heusinkveld in Groningen. Zo konden we met eigen ogen te zien hoe Odoo hen helpt in de bedrijfsvoering. Hier zie je het resultaat.

De grootste opbrengst

De grootste opbrengst van de overstap naar Odoo is dat Heusinkveld nu nog meer kan vertrouwen op de data en informatie die ze krijgen. Doordat het een geïntegreerd systeem is waarin alle facetten van het bedrijf aan elkaar gekoppeld zijn.

Over erp|open als partner

Svend: “Odoo biedt heel veel mogelijkheden. Soms al standaard in de applicaties, soms ook met applicaties van derde partijen die je kunt koppelen. erp|open is voor onze partij die heel heldere analyses maakt van de standaardmogelijkheden en welke mogelijkheden we moeten gaan ontwikkelen of gaan implementeren om een bepaald doel te bereiken. Daarin neemt erp|open ons heel goed bij de hand.”


Svend van Heusinkveld

Heusinkveld maakt o.a. gebruik van de volgende apps:

Verzending


UPS koppeling Odoo

Facturatie


Facturatie Odoo

Boekhouding


Boekhouding in Odoo

Voorraad


Voorraad in Odoo

​Ervaring van onze consultant

Meer inzicht en geen handmatig werk

“We hebben bij Heusinkveld de oude systemen vervangen met een integrale Odoo-applicatie waardoor ze nu één waarheid hebben. In een oogopslag zie je de inkomende facturen die je kunt verwachten of de huidige voorraadwaarde. We hebben zo een hoop handmatig werk verwijderd, wat meer inzicht biedt.”

Samenwerking binnen alle facetten

“Als een collega in het magazijn iets uitscant, dan wordt het geautomatiseerd bij UPS en zelfs bij de douane geregistreerd. Vervolgens wordt de levering tegenhouden totdat de klant heeft betaald. Zodra dat is gebeurd, kunnen ze dat bij de facturatie meteen zien. De mate waarop het hele bedrijf nu samenwerkt in één systeem; daar ben ik trots op.”

Consultant erp|open