Beurtvaartadres

Van maatwerk naar een schaalbare en stabiele Odoo oplossing

Beurtvaartadres over erp|open

Beurtvaartadres streeft ernaar logistieke processen te optimaliseren. Dit doen zij door 
innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen te ontwikkelen, die ondernemers helpen om tijds- en kostenbesparingen te realiseren. Odoo helpt hen hierbij.

Behaalde resultaten

Van veel maatwerk naar een standaard out-of-the-box oplossing die schaalbaar en stabiel is. 

50%


Meer Odoo apps

In Odoo 10 (en 11) zijn veel meer functionaliteiten/ Odoo apps 
out of-the-box te gebruiken.

80%


Minder maatwerk

Door de enorme reductie van maatwerk code is Odoo stabieler, 
beter beheersbaar en vele malen sneller geworden.

75%


Functioneel beheer

Beurtvaartadres is niet meer afhankelijk van haar leveranciers en heeft intern een applicatiebeheerder voor o.a. Odoo.

Odoo image and text block

Het juiste ERP-pakket

“Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van JD Edwards Oneworld waren we van mening dat onze ERP beter en goedkoper kon. Het systeem bood beperkte mogelijkheden en we hadden behoefte aan een systeem dat verder ging dan een traditioneel ERP-systeem.”

Odoo (destijds nog OpenERP) voldeed aan deze eisen en was toen al een pakket dat innovatief, flexibel en gebruiksvriendelijk werd ervaren. Uit kosten- en beheers overweging is Beurtvaartadres overgegaan naar OpenERP versie 7.

Van meeloper naar voorloper

“Er is destijds ontzettend veel maatwerk aan te pas gekomen. Simpelweg omdat dit niet anders kon. Je kunt je voorstellen, voor elke wijziging of aanpassing werden kosten in rekening gebracht. We waren daardoor afhankelijk en niet vrij in het maken van keuzes. Na een aantal jaar begonnen we ons hier steeds meer aan te storen. We wisten dat de nieuwe versie van Odoo dit maatwerk voor een groot gedeelte kon vervangen door standaard software. Daarbij zou Odoo vanaf 1 januari 2018 onze oude versie niet meer ondersteunen. Dit was dus het perfecte moment om over te stappen naar Odoo 10.”

Odoo text and image block
Odoo image and text block

De resultaten spreken voor zich

Na deze constatering ging Beurtvaartadres op zoek naar een nieuwe partij, gespecialiseerd in Odoo.

“Door simpelweg te googelen kwamen we al snel bij erp|open terecht. We hebben bewust gekozen voor een Odoo Gold Partner zodat we zeker wisten dat de kennis en kunde in huis was. Dit heeft ervoor gezorgd dat erp|open heel veel maatwerk heeft kunnen vertalen naar een standaardoplossing. Hierdoor werkt ons systeem veel sneller én levert het ons betere overzichten.”

Vooruitkijken met de juiste partner

“Met elkaar hebben we iets bijzonders neergezet. Het 
eindresultaat heeft ervoor gezorgd dat wij onze 
werkzaamheden efficiënt en snel kunnen uitvoeren.”

Nu Beurtvaartadres live is met versie 10
kijken wij alvast naar nieuwe mogelijkheden.
“erp|open heeft in onze ogen een hele frisse kijk op de zaak: zij zijn erop gebrand om het functioneel beheer hier op locatie plaats te laten vinden. Ze hebben ons als het ware opgeleid om te kunnen werken met Odoo en vinden dat we dit ook zelf moeten kunnen. Hierdoor zijn we minder afhankelijk en vrijer in onze keuzes. Ondertussen houden zij zich bezig met de lange termijn en kijken voor ons naar de mogelijkheden voor de toekomst.”

 

Odoo text and image block

Er was meteen een klik

“erp|open is een meedenkende organisatie die bij het bedenken van oplossingen rekening houdt met de bruikbaarheid en de ondersteuning van de bedrijfsprocessen op langere termijn!”

Wat onze consultants zeiden:

Odoo image and text block

Odoo als tool, niet als oplossing

Door de diversiteit en hoeveelheid apps zijn we in staat mee te groeien met bijna iedere organisatie. Hiermee kunnen we een groot deel van de klantvraag afvangen en niet altijd belanden in maatwerk. Dit heeft bij Beurtvaartadres veel voordeel opgeleverd. 

Samenwerken en communiceren

Beurtvaartadres is een succesvolle onderneming en enorm leuke club mensen om voor te werken. We zijn ondanks een externe partij een soort van directe collega's geworden. De dagelijkse operationele wervelwind i.c.m. de no nonse aanpak heeft geresulteerd in een succesvolle implementatie. De groei in enthousiasme over dit project is een leuke bijkomstigheid.

Odoo text and image block

Apps

Beurtvaartadres heeft van de volgende modules gebruik gemaakt

 

Voorraad

 

Verkoop

 

Facturen

 

Financiële administratie

(Multi company)