Bedrijfssector

Groothandel
Productie

Bedrijfsgrootte

11 - 50 medewerkers


Cryotek

Cryotek is een groep internationaal opererende bedrijven in de LNG-installatie- en verdampermarkt. Het bedrijf had behoefte aan een modern ERP-systeem dat hun huidige applicatielandschap zou vervangen. Na een uitgebreid selectieproces heeft Cryotek Odoo gekozen als de beste oplossing vanwege de schaalbaarheid, gebruiksgemak en de nieuwe functionaliteiten die elk jaar aan de software worden toegevoegd. En wij mochten de implementatie uitvoeren.


De implementatie wordt uitgevoerd bij verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder Cryonorm BV, Cryotek Holding BV, Cryotek Production BV, Cryotek Systems BV, Cryotek Services BV en Tekoma Kft Hungary. Met de implementatie van Odoo wordt Cryotek uitgedaagd om na te denken over de eigen processen, zodat het naadloos aansluit op de behoefte van de gebruikers en het bedrijf toekomstbestendig wordt. Wij helpen ze hierbij  en samen zorgen we voor een naadloze implementatie.

Aanleiding

Door de enorme groei van de vraag naar gas de afgelopen jaren en de verwachte groei voor het komende decennium was Cryotek's applicatielandschap niet meer toereikend. Er werden verschillende applicaties en ERPs gebruikt voor verschillende processen. De output kwam uiteindelijk bij Finance terecht waar de administratie wordt bijgehouden. Verschillende belangrijke gegevens staan in Excel. Veel gegevens werden handmatig ingegeven door de medewerkers. Doordat sommige applicaties gedateerd zijn, boekte Cryotek geen vooruitgang qua functionaliteit en gebruiksgemak. Ook zijn de applicaties moeilijk schaalbaar, waardoor de medewerkers de eigen creativiteit moesten gebruiken om met extra handmatige handelingen het proces toch af te dekken. 

Selectie

Om ervoor de zorgen dat Cryotek met een moderne toekomstgerichte oplossing kan werken heeft Cryotek na een uitgebreid selectietraject een 5-tal pakketten geëvalueerd. Uiteindelijk is hier Odoo als beste oplossing in naar voren gekomen: een geïntegreerd ERP-systeem met Odoo Enterprise. Belangrijk hierbij waren de schaalbaarheid, dat Odoo gemakkelijk is in gebruik en elk jaar wordt geoptimaliseerd met nieuwe functionaliteiten gebaseerd op recente ontwikkelingen in de markt. Doordat alle processen in Odoo worden ondergebracht ontstaat er een koppeling tussen de verschillende afdelingen waarmee het mogelijk wordt hoogwaardige rapportages te creëren. 

Implementatie

Tijdens de implementatie golden belangrijke overwegingen over de rechtenstructuur, functiescheiding en alle andere aspecten om de interne organisatie te structureren. De primaire focus van het implementatie project is het productieproces en bijbehorende MRP.

Cryotek maakt o.a. gebruik van de volgende apps:

Verzending

Odoo app Verzending icoon

Verkoop

Odoo app verkoop icoon

Facturatie

Odoo app facturatie icoon

Boekhouding

Odoo app boekhouding icoon

Kies erp|open en laat ons je 
helpen ook jouw bedrijfsprocessen 
naar een hoger niveau te tillen

Neem contact op