Dit is nieuw in Odoo 17

Het einde van het jaar nadert en dat betekent: een nieuwe versie van Odoo. Steevast onthult Odoo elk najaar een nieuwe versie van de bedrijfssoftware tijdens hun eigen event: de Odoo Experience. Als Odoo Gold Partner deelden we in juli al welke geruchten er waren over de nieuwe versie. We wisten daardoor onder andere al dat Odoo een nieuwe look krijgt mét dark-mode en een verbeterde zoekfunctie. 

Bovendien schreven we onlangs wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor POS. Nu de lancering is geweest, kunnen we je ook over de overige updates volledig bijpraten.

Odoo 17: (weer) sneller en beter dan ooit tevoren

Naast vele functionele updates zijn er ook technische verbeteringen doorgevoerd aan de software. Dankzij aanpassingen in de code is de laadtijd van de nieuwe versie flink gereduceerd. De gebruiksvriendelijke tool belooft nu zelfs sneller te laden dan de feed van X!

Verbeterde sneltoetsen

Werken met Odoo is al steeds meer efficiënt dankzij de snelheid van de tool, maar wordt nog beter nu er meer sneltoetsen zijn geoptimaliseerd in Odoo. Wist je al dat je, door Ctrl+K te toetsen ergens in de tool, een overzicht kunt vinden van de sneltoetsen die beschikbaar zijn?

odoo erpopen

AI

Ook Odoo ziet de vraag naar AI toenemen en speelt daaropin door ChatGPT (OdooBot) te integreren met de software. Vanuit verschillende apps, waaronder knowledge en website, kun je vanaf Odoo 17 hulp inschakelen van ChatGPT. Die helpt je bijvoorbeeld bij het schrijven van een pakkende titel, een inleiding of juist bij een tekst die wat verrijking verdient.


PDF offerte

Een standaard offerte opmaken en verzenden vanuit Odoo was al een piece of cake. Deze optie is nu aanzienlijk verbeterd. Allereerst is er nu een catalogusweergave van de producten, waardoor het sneller en overzichtelijker is om de juiste producten voor een factuur te selecteren.

Het is nu daarnaast met één druk op de knop mogelijk om vanuit een template te werken in je huisstijl. Zo bied je de kostentabel aan als een complete, gepersonaliseerde brochure. Dit is ook erg handig als je direct bouwtekeningen of handleidingen wil delen bij de verkoop van jouw product

odoo erpopen 


Shopfloor

De functionaliteiten voor MRP zijn bovendien uitgebreid. Er is een nieuwe module: Shopfloor, waarin je bijvoorbeeld deelprocessen kunt toekennen aan specifieke collega’s in het magazijn. De voortgang van de werkzaamheden is beter inzichtelijk en meetbaar en de medewerker volgt een gebruiksvriendelijk proces, inclusief notificaties en kwaliteitscontroles.

odoo erpopen 17


Accounting

Tot slot grote verbeteringen in accounting. Door de integratie met de documenten app is het nu erg makkelijk om gescande documenten te importeren. Het systeem helpt je hierbij en het is nu in mum van tijd gekoppeld aan de juiste journal. Een oude factuur terugvinden? Ook dat is aanzienlijk makkelijker geworden door een verbeterde zoekfunctie – zelfs inhoud van afbeeldingen wordt door het systeem herkend.


odoo 17 erpopen


Kosten van één factuur verspreid boeken over meerdere maanden? Geen probleem: door een start- en einddatum toe te voegen aan de post, rekent Odoo automatisch een deel van de factuur door in de betreffende maanden. Tot slot is de analyse van de accounting rapporten ook sterk verbeterd.

Zoals je ziet blijft de technologie zich zelf ontwikkelen. De nieuwe versie komt binnenkort al beschikbaar en wij kunnen niet wachten ermee aan de slag te gaan!

Wil je het zelf ervaren?
Dat kan eenvoudig via de Odoo trial. 

Vraag demo aan

Deel deze post
Archiveren
Optimaliseer je restaurant met Odoo's ERP-systeem