Een nieuwe Odoo versie: wat kun je verwachten?

Een vooruitblik op Odoo 17

Het is een traditie in de wereld van Odoo: ieder najaar wordt de nieuwste Odoo versie gepresenteerd op de Odoo Experience in Brussel. Wat ook een traditie lijkt te worden is dat er de maanden vóór de Odoo Experience al heel wat sneak peeks naar buiten komen. In deze blog kijken we vooruit en vertellen we nu al welke nieuwe mogelijkheden eraan komen.

Algemene vernieuwingen 

Een nieuwe look

Wie al langere tijd met Odoo werkt, kan de startpagina uittekenen in zijn dromen. Nou, die gaat veranderen! Er is namelijk een volledig nieuwe look en feel ontworpen. Ook kun je straks je Odoo-startscherm personaliseren door apps te herschikken door middel van een drag-and-drop-functie.


Verbeterde zoekmogelijkheden

In Odoo 17 komt een geavanceerde zoekfunctie. Dit zorgt voor betere zoekresultaten doordat je meerdere filters kunt toepassen op je zoekopdracht. Dit zal hoe dan ook tijd besparen.

Zoekmogelijkheden Odoo 17

App specifieke vernieuwingen

Naast de algemene aanpassingen zitten er natuurlijk volop nieuwe mogelijkheden in de Odoo apps. Hieronder benoemen wij de meest opvallende. Overigens gaat het hier alleen om de aanpassingen die we nu weten. De volledige lijst wordt nog veel langer.

  • Abonnementen: het is binnenkort mogelijk om vooruitbetalingen te doen binnen abonnementsorders. Ook kunnen abonnementen dan voorraadproducten bevatten. 
  • Financieel: Kredietlimieten worden verbeterd. Zo worden bevestigde (maar nog niet gefactureerde orders) meegenomen in calculatie. 
  • Financieel: In Odoo 17 worden rekeningnummers van leveranciers als vertrouwd gemarkeerd. Dit zal helpen om oplichting te voorkomen.
  • Financieel: vooruitbetaling is straks mogelijk op meerdere belastingtarieven. In het verleden kon een vooruitbetaling van een factuur waarop 2 belastingtarieven (bijvoorbeeld 9% en 21%) stonden niet uitgesplitst worden. Dat gaat veranderen. 
  • Voorraad: er komt een nieuwe verwijderingsstrategie binnen de voorraadmodule. Stel, je hebt pakketten waar 100 producten inzitten. Zodra een klant 60 stuks bestelt, blijf je met een restvoorraad in dat pakket zitten van 40 stuks. Als de volgende klant 100 stuks bestelt, dan pakt Odoo met de nieuwe strategie niet de 40 reststuks, maar een nieuw pakket. Op het gebied van voorraadbeheer een hele handige functionaliteit; je blijft hierdoor met minder resten zitten.
  • Planning: het is straks mogelijk om de planning te automatiseren voor openstaande diensten op basis van roosters, verlof en functies van werknemers. 
  • E-Sign: maak je weleens gebruik van de app voor elektronische ondertekening? Je kunt in Odoo 17 een automatische email-herinnering instellen wanneer een document nog niet ondertekend is. 


Verder lezen? Dit zijn onze laatste blogs

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Deel deze post
Labels
Archiveren
Ontdek de kracht van Odoo voor productiebedrijven