Met deze 10 tips verloopt je ERP-implementatie vlekkeloos

En trap je niet in de valkuilen rondom een ERP-implementatie

Tips voor een succesvolle ERP-implementatie

De implementatie van een nieuw ERP-systeem is niet binnen één week geregeld en verandert de hele structuur van jouw bedrijf. Doordat het een complex proces is, kan het nog wel eens gebeuren dat het proces niet loopt zoals van tevoren bedacht was. Op deze pagina geven we je vanuit onze ervaren ERP-consultant tips voor het succesvol implementeren van een nieuw ERP-systeem.
 

Download onze whitepaper

 


20+ jaar ervaring met ERP-implementaties

Ons team werkt al jaren met verschillende ERP-systemen. Later is gekozen om ons te specialiseren in de bedrijfssoftware van Odoo. De vraag waar wij mee startten was 'Hoe ziet ERP-software er in 2025 uit?'. De filosofie van Odoo is gebaseerd op het eenvoudig houden van bedrijfsprocessen. Odoo is innovatief, krachtig en kan de processen van allerlei soorten bedrijven automatiseren. De toekomst van ERP-software zit in innovatie en meebewegen in de klant. Odoo vormt deze toekomst.


Wat is een ERP-implementatie?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat een ERP-implementatie precies inhoudt. De implementatie van een ERP-systeem omvat alles wat er nodig is om jouw beoogde software op de juiste manier werkend te krijgen. Voor een groot deel is dit technisch omdat de software geïnstalleerd moet worden op servers of in de cloud. Daarbij komt ook de configuratie van de software. Het overzetten van bestaande data is van groot belang bij het implementeren van nieuwe bedrijfssoftware. Maar naast het technische gedeelte is ook het organisatorische gedeelte erg belangrijk. Alle medewerkers die de nieuwe software gaan gebruiken moeten optimaal worden voorbereid op de werkwijze, nieuwe mogelijkheden en aangepaste bedrijfsprocessen.

Pc met Odoo
Odoo op laptop

De belangrijkste eisen voor een ERP-implementatie

✔ Ken je bedrijfsprocessen, het mooiste is om deze voor de start van de ERP-implementatie uit te schrijven
✔ Goede communicatie met je implementatiepartner
✔ Stel een projectteam samen met expertise aan beide kanten
✔ Maak een goede scope en wijk hier niet teveel van af
✔ Zorg voor draagvlak bij de hele organisatie
✔ Test de omgeving grondig door, zodat je geen onverwachte fouten ziet na de livegang

Onze consultant geeft tips voor een succesvolle ERP-implementatie


  1. Zorg voor een goede bedrijfsanalyse
    Een goede bedrijfsanalyse van de huidige situatie zorgt ervoor dat de business consultant jouw bedrijfsprocessen leert kennen en begrijpen. Zo kan hij of zij beter inschatten wat de impact is van jouw bedrijfsprocessen op de Odoo-implementatie. Beschrijf ook de gewenste situatie zodat kan worden bekeken welke systeeminstellingen de juiste zijn. 
  2. Bepaal je doelstellingen en scope
    Leg voorafgaand aan het ERP-implementatieproces je doelstelling helder vast in een Scope of Delivery en geef hierin de gewenste fasering van het project aan. Een veelvoorkomende oorzaak dat een implementatie faalt (zelfs als deze op schema ligt!), is dat de scope van het project onduidelijk is. Betrek daarnaast de hele organisatie bij de opzet van de scope om draagvlak te creëren en wijk niet af van de gestelde doelstellingen of fasering. 

  3. Stel een duidelijk implementatie- en projectplan op
    Stel een nauwkeurig implementatie- en projectplan op. Het opstellen van een routekaart voor het volledige implementatieproces maakt duidelijk welke taken moeten worden uitgevoerd en wie wat doet.

Download de whitepaper voor alle 10 de tips!

Ben je benieuwd naar alle 10 de tips? Vul dan het formulier hiernaast in en we sturen je onze whitepaper op. 

Zo wordt je Odoo-implementatie gegarandeerd een succes!

Voornaam*
Achternaam
Email*
Functie
Firma*
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief

Kies voor erp|open

Onze Odoo-consultants hebben jarenlange ervaring in het implementeren van ERP-systemen. Naast onze expertise in Odoo weten we ook hoe andere ERP-systemen werken en hoe we kunnen voorkomen dat je ERP-implementatie mislukt. Met erp|open ben je er zeker van dat de implementatie stap voor stap goed verloopt en je altijd onze consultants kunt inschakelen voor support. We helpen je graag met het belangrijke vooronderzoek en de implementatie van jouw ERP-systeem.


Wil jij ook een geautomatiseerd productieproces?

Bel Leo direct via  0318 - 49 53 70

Of maak een afspraak

Leo erp|open