Een integratie tussen Odoo en je WooCommerce webshop

Projectmanager Ahmed Adlani

Wil je een webwinkel realiseren, zonder grote investeringen te doen? Dan is Odoo dé oplossing. Maar ook wanneer je al een webwinkel hebt, bijvoorbeeld door middel van WooCommerce, biedt Odoo ontzettend veel voordelen. Onze consultants maken in zo’n geval namelijk een technische koppeling tussen jouw Odoo-omgeving en je webshop. En dat scheelt een hoop handmatig werk. Wat dit je precies oplevert, bespreken we met consultant Ahmed van erp|open.

 
Ahmed, kun je uitleggen wat het voordeel is van deze koppeling?

“Zeker. Met deze nieuwe integratie automatiseren wij vrijwel alle handelingen in de backoffice. Zowel logistieke handelingen als de financiële registratie. Voorheen werd eerst een order doorgestuurd naar Odoo, vervolgens werd deze handmatig afgehandeld zodat het magazijn uit kon leveren en de boekhouding kon factureren. Na facturatie worden de facturen, ook weer handmatig, op betaald gezet.”

“Door deze nieuwe koppeling komt er geen handmatige werk meer aan te pas. Stromen worden herkend en automatisch gematcht met de betaling via de bank. Hierdoor bespaar je niet alleen op arbeidskosten, ook voorkom je menselijke fouten. De logistieke orderstroom van verkooporder tot en met uitlevering gebeurt automatisch. De enige menselijke handeling is het fysiek picken van een product.”  

Hoe werkt deze koppeling precies?

“Een klant doet een aankoop in jouw webshop. Dan wordt er volautomatisch een verkooporder aangemaakt, evenals de pickorder voor je magazijn. In het magazijn rolt er vervolgens gelijk een picklist voor die order uit (dit kan zowel op papier als op de handscanner).”

“Na het picken van order wordt er een automatische aanmelding bij jouw transporteur gedaan, eventueel met track en trace code. Het maakt daarbij niet uit welke transporteur of betaalproviders je gebruikt. Je kunt zelfs een koppeling maken met meerdere transporteurs. Tot slot wordt de betaling gelijk afgeletterd. Zonder handmatige handelingen dus!
 

Wat was hierbij de uitdaging?

“De lastigheid zat hem in de hoeveelheid providers. Je kunt betalen met iDeal, maar ook met creditcard of PayPal. Sommige webshops bieden daarnaast achteraf betalen aan met AfterPay of Klarna. Elke betaaloptie vraagt weer om andere instellingen en opdrachten aan het systeem. Daarnaast moet je rekening mee houden met nieuwe providers die er in de toekomst bij kunnen komen. Dus dat wat je als consultant bouwt, moet ook duurzaam zijn.”

Koppeling met Alumio

De technische koppeling waar we het in het begin van dit stuk over hebben, is gemaakt met Alumio. Dit is een integratieplatform dat datastromen tussen verschillende systemen kan beheren. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van Alumio? Bekijk dan deze pagina met een uitleg over de Alumio tool.  

Benieuwd of dit mogelijk is voor jouw webshop?

Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Deel deze post
Labels
Archiveren
Een vooruitblik op Odoo 16