Partnerschap Alumio

​Het data-integratieplatform dat systemen verbindt en integreert

Complexe koppelingen zonder maatwerk

Alumio is een integratieplatform dat datastromen tussen verschillende systemen kan beheren. Stel, er moeten meerdere systemen met elkaar communiceren, dan realiseer je met Alumio een koppeling tussen die systemen. Alumio zorgt ervoor dat de juiste update op de juiste plaats arriveert, dat nergens in de keten een zware piekbelasting ontstaat en dat waar nodig informatie uit verschillende bronnen wordt gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat de complexiteit van integraties vermindert en data efficiënter kan worden uitgewisseld.

Alumio en erp|open zijn onlangs partners geworden. Waarom dat is en wat dit je oplevert lees je op deze pagina. Mocht je nu al vragen hebben, over dit partnerschap of over de tool Alumio, stel ze gerust! 

Stel hier vast een vraag

Alumio in het kort

Alumio is tool die ingezet kan worden voor verschillende soorten koppelingen. Denk aan een koppeling van je webshop, een magazijnsysteem (WMS) of een productinformatiesysteem (PIM). Om dit te verduidelijken nemen we je graag mee in drie veelgebruikte toepassingen die wij tegenkomen in ons werk.

Drie mogelijke toepassingen van Alumio

  • Werk jij met Odoo, maar gebruik je voor je website bijvoorbeeld WordPress of WooCommerce? Met Alumio maak je een koppeling tussen die twee zodat je orders in Odoo terechtkomen en ook blijft bijvoorbeeld je voorraad up-to-date.
  • Soms moet een systeem veel updates tegelijk verwerken, bijvoorbeeld een webshop waar dagelijks duizenden bestellingen gedaan worden. In zo'n geval kan Alumio voorkomen dat Odoo overbelast raakt. Dit doet Alumio door de updates te verdelen. De meest urgente updates krijgen dan prioriteit.
  • Stel, je hebt meerdere systemen met Alumio gekoppeld. Wanneer één van de gekoppelde systemen tijdelijk niet bereikbaar is, voorkomt Alumio dat er data verloren gaat. Zodra het systeem weer live is, stuurt Alumio de data door.


Alumio: zo werkt het
Alumio logo

Ons partnerschap met Alumio

erp|open is een partnerschap aangegaan met Alumio om meerdere redenen. Om te beginnen geloven wij dat de technologie van Alumio toegevoegde waarde heeft in ons dagelijks werk. Wij krijgen regelmatig verzoeken om Odoo te koppelen met externe applicaties, waarbij de data in het externe systeem anders is opgebouwd dan de data in Odoo. Door Alumio in te zetten als middleware voorkomen we dat in Odoo (of het externe systeem) maatwerkaanpassingen nodig zijn.

Een aantal consultants is daarom getraind in de implementatie van Alumio. Daardoor hoeven onze klanten geen externe partij aan te spreken voor de implementatie. Een mooie win-win voor onze klanten dus!


Alumio en jouw Odoo omgeving?

Wil je weten wat Alumio voor jouw Odoo-omgeving kan betekenen? Of heb je een specifieke case binnen Odoo en ben je benieuwd of Alumio hier het antwoord op is? 

Neem gerust contact met je op en we kijken samen naar de mogelijkheden. 

Stuur ons een berichtje