Dit is waarom je als e-commerce bedrijf blij wordt van Odoo


De wereld van e-commerce verandert continu. Het is daarom van cruciaal belang de beschikking te hebben over efficiënte en volledig geïntegreerd bedrijfssoftware. Odoo is een van de meest veelzijdige software-oplossingen met een uitgebreide set aan mogelijkheden en voordelen die specifiek afgestemd zijn op de behoeften van e-commerce ondernemingen. In deze blog vertellen we alles over Odoo en de mogelijkheden die het biedt voor de e-commerce.


1. Modulariteit

E-commerce bedrijven komen in alle soorten en maten, en Odoo begrijpt dit als geen ander. Het systeem biedt dan ook een modulair ontwerp, met een breed scala aan apps. Hierdoor kun je de functionaliteiten te kiezen en implementeren die je nodig hebt. Of het nu gaat om voorraadbeheer, orderafhandeling, boekhouding of klantenservice, Odoo heeft een scala aan apps om aan de unieke eisen van elk e-commercebedrijf te voldoen.


​2. Je webshop, CRM en logistieke processen

Odoo bevat complete functionaliteiten voor relatiebeheer, webshop, kassa, boekhouding en logistiek. Zo kun je klantgegevens, offertes, openstaande orders, betaalde facturen, en retouren inzien. Daarnaast bouw je ook je webshop eenvoudig binnen Odoo met de uitgebreide e-commerce-app. Deze module is volledig geïntegreerd met functies voor logistiek, backoffice en administratie. De gebruiksvriendelijke, low-code omgeving biedt hierdoor een betrouwbaar alternatief voor Magento, WooCommerce of PrestaShop. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om jouw bestaande e-commerce omgeving te integreren met de back-office apps van Odoo.


Scope opstellen

erp|open is partner van Mollie!

Erp|open is partner van betaalprovider Mollie. Mollie zorgt ervoor dat jij eenvoudig veilige betaalmethodes kunt aanbieden zoals PayPal, iDeal en Klarna. Door het partnerschap van erp|open met Mollie hebben we altijd toegang tot technische support. Lopen we bijvoorbeeld tijdens een implementatie tegen problemen aan? Dan hebben wij een sparringpartner aan de kant van Mollie.

3. Flexibel en kosteneffectief

Een aantrekkelijk aspect van Odoo is de flexibiliteit. Jouw omgeving is dus aan te passen naar eigen wens en behoefte. Zonder programmeerkennis! Dit biedt e-commerce bedrijven de mogelijkheid om het systeem aan te passen zonder afhankelijk te zijn van externe leveranciers. Daarnaast zijn de kosten voor licenties aanzienlijk lager zijn dan bij veel andere software-oplossingen, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor bedrijven van elke omvang.

Samenwerking


4. Automatische afhandeling orders

Binnen de e-commerce gaat het natuurlijk om het afhandelen van orders. Daarom biedt Odoo een automatische afhandeling van orders. Is er bijvoorbeeld een bestelling via de webshop gedaan en is er betaald? Dan rolt de pickbon er direct uit. Daarnaast biedt Odoo ook volledige ondersteuning van dropshipments; van de leverancier direct naar de eindklant. Hebben jullie meerdere webshops? Ook dat ondersteunt Odoo, met zowel een gescheiden als geïntegreerde logistiek.Starten met Odoo als e-commerce bedrijf?

Simpel gezegd: voor e-commerce bedrijven is een geïntegreerd systeem zoals Odoo een onmisbare tool. Met volledige integratie, flexibiliteit, schaalbaarheid, kosteneffectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Het legt een solide basis voor jouw bedrijf. 


In een demo zien wat Odoo voor jou kan betekenen?

Onze salesmanager Richard vertelt het je graag!

Deel deze post
Labels
Archiveren
Een nieuwe Odoo versie: wat kun je verwachten?