Dutch Card Printing

Van Excel naar een cloud based integrale oplossing

Contact

 DCP is een totaalleverancier voor gedrukte plastic passen, loyaliteitssystemen, etiketten en label- & cardprinters. Met een zeer uitgebreid klantenbestand bedienen zij een grote hoeveelheid bedrijven in de markt.

Behaalde resultaten

80%

Minder maatwerk

De nieuwere Odoo versies zijn continue rijker aan functionaliteit. Hierdoor is minder maatwerk nodig

75%

Product-configurator

Door de standaard product-configurator in Odoo is DCP in staat meer snelle en kwalitatieve offertes te generen en te converteren.

100% 

Meer Odoo apps

Realtime informatie stelt je in staat je organisatie beter te sturen op ieder moment.

Dutch card printing medewerkers

​Strategische keuzes maken

“We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die enerzijds schaalbaar was en ons tegelijkertijd in staat stelde processen te verbeteren. Door terug te gaan naar de basisprocessen en Odoo te laten leiden in alle mogelijkheden, zijn we weggebleven bij de valkuil om veel maatwerk te laten ontwikkelen.”

DCP medewerkers


Juist niet branchespecifiek

“Na een behoorlijk groei binnen DCP merkten wij dat we niet meer efficiënt waren door het gebruik van Excel en allerlei losse tools. Gezien de hoge mate van kwaliteit dienstverlening die wij willen bieden, zijn we op zoek gegaan naar ondersteunende software die onze ambities mede mogelijk konden maken.” 

Odoo stond al snel op ons vizier als niet specifieke brancheoplossing en werden we derhalve gedwongen na te denken over bestaande processen binnen DCP. 

Werk bij DCP

De juiste leverancier

Na deze constatering ging Dutch Card Printing op zoek naar een nieuwe partij, gespecialiseerd in Odoo.

Ondanks dat we een drukkerij zijn, waren we niet op zoek naar specifieke drukkerij software. Die software is namelijk niet flexibel genoeg voor onze wensen. Door hierop verder te borduren kwam ik uiteindelijk terecht bij Odoo. Via Odoo kwam ik uiteindelijk bij erp|open terecht.”

DCP als partner

Vooruitkijken met de juiste partner

“Met elkaar hebben we iets bijzonders neergezet. Door een enorme hoge mate van (interne)betrokkenheid is de implementatie van Odoo een succes geworden.”

Nu Dutch Card Printing live is met versie 11 kijken wij alvast naar nieuwe mogelijkheden. 

“Het mooie van het contact met erp|open is voor ons toch wel de hands-on mentaliteit die de medewerkers hebben. We gaan het niet moeilijker maken dan het is en kijken vooral naar de processen die verbeterd kunnen worden. erp|open heeft ons ook vaak geadviseerd en nieuwe inzichten verschaft. We zijn erg blij met hoe deze samenwerking is verlopen.” 

​Ervaring van onze consultant

Iedere dag werken met Odoo

Door de diversiteit en hoeveelheid apps zijn we in staat mee te groeien met bijna iedere organisatie. Hiermee kunnen we een groot deel van de klantvraag afvangen en niet altijd belanden in maatwerk. Dit heeft bij Dutch Card Printing veel voordeel opgeleverd.

Betrokkenheid en snelheid

Dutch Card Printing is een succesvolle onderneming en enorm leuke club mensen om voor te werken. We zijn ondanks een externe partij een soort van directe collega's geworden. De dagelijkse operationele wervelwind i.c.m. de no-nonsense-aanpak heeft geresulteerd in een succesvolle implementatie. De groei in enthousiasme over dit project is een leuke bijkomstigheid.

Consultant erp|open

Dutch Card Printing maakt o.a. gebruik van de volgende apps:

Verzending


Verzending UPS

Verkoop


Verkoop Odoo

Facturatie


Facturatie Odoo

Boekhouding


Boekhouding in Odoo