Zo veelzijdig is een baan als Business consultant

Jean-Paul Dawoud & Arjen Visser

De ene dag zit je met een kop koffie en warme sloffen in je thuiskantoor. De volgende dag geef je een training aan Odoo gebruikers ergens in het land. Bij ons is geen werkdag hetzelfde. In deze blog gaan we in gesprek met twee van onze consultants. Want wat vinden zij zo leuk aan het werken bij erp|open?

Business IT Consultant Jean-Paul viert binnenkort zijn 1-jarig jubileum bij erp|open. Deze onwijs ambitieuze teamspeler laat niets aan het toeval over en is dan ook een kei in het documenteren van zijn werk. Wat hij het leukste vindt aan zijn werk bij erp|open? “Elke dag is anders. Je hebt iedere dag te maken met andere bedrijven en weer een andere werkvloer. 

Ready om te groeien 

Ook over de onboarding van erp|open is Jean-Paul te spreken. Bij erp|open krijg je de ruimte om te starten. Naarmate jij de overtuiging hebt dat je bepaalde taken onder de knie hebt, ga je ermee aan de slag. Van zijn leidinggevende krijgt Jean-Paul dan ook regelmatig de vraag: ben je ready om te groeien of kijk je nog even mee? Jean-Paul: “We hebben bij erp|open namelijk een buddysysteem. Ik ondersteun mijn buddy nu één werkdag per week bij zijn projecten. De buddy blijft eindverantwoordelijk en ik doe kennis op binnen zijn projecten. Win-win dus!” 

Echt contact met mensen

En dan onze Business IT consultant Arjen. Arjen werkt inmiddels al meer dan 3 jaar bij erp|open. Hij heeft hier meer dan drie jaar geleden zijn afstudeerscriptie gedaan en nu is hij doorgegroeid tot Business IT consultant. Zodra je Arjen spreekt merk je direct hoe gedreven hij is.  

Als we hem vragen hoe zijn favoriete werkweek eruitziet, vertelt ook hij direct over de afwisseling. De ene dag op kantoor met erp|open collega’s en de volgende dag bij een klant. “Tijdens die dagen bij de klant kun je echt met hen in gesprek , over hun werk, over hun passie. Je loopt als het ware met hen mee en hebt tussendoor de kans om je kennis te delen. Je hebt zo echt contact met mensen.” 

Wat hij precies doet op zo’n werkdag bij de klant? “Mijn taak is om te horen welke wensen klanten hebben en met ze te sparren. Vervolgens vertaal ik die wensen naar Odoo en zorg dat alles werkbaar wordt.”  

Geïnspireerd?

Als we een ding kunnen zeggen van onze consultants is dat ze hier met plezier werken. En dat stralen ze ook uit. Wil jij ook bij ons aan de slag? Bekijk dan onze vacatures. Of je nu een starter, student of senior bent: wij zijn op zoek naar medewerkers in alle fases van hun carrière.

Vacature Business Consultant Finance

Vacature: Business Consultant Finance

Wij zoeken een Business Consultant mét specialisatie van Finance. Krijg jij energie van het ondersteunen en verbeteren van bedrijfsprocessen met de moderne en gebruiksvriendelijke ERP-software van Odoo? 

Yes, that's me! →
Vacature projectmanager

Vacature: Projectmanager

Bijt jij je vast in Odoo transities bij onze klanten? Weet jij de scope, het budget én de tijd te bewaken? Zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit van het project?

Vertel me meer!

Vacature software ontwikkelaar

Vacature: Software ontwikkelaar

Wij zoeken een ontwikkelaar die energie krijgt van het zoeken naar technische oplossingen binnen ons ERP-pakket. 

Verder lezen →
Deel deze post
Archiveren
10 tips waarmee je jouw Odoo-implementatie laat slagen!