“Zo blij dat ik de stap gewaagd heb om bij erp|open te komen werken”

In maart van dit jaar zijn er maar liefst drie nieuwe consultants bij erp|open begonnen. Drie nieuwe toppers die samen de onboarding begonnen zijn en inmiddels steeds meer consultancy-taken op zich nemen. Wij vroegen een van hen naar haar ervaringen. Want hoe is het om hier te werken en is het wat je ervan gehoopt had? Dit laatste vraag kunnen we vast beantwoorden: ja, meer zelfs!

Lees verder voor het interview met onze Business IT consultant Josje van Wamel.


Wat was je eerste indruk?

“Ik heb eerst een telefoongesprek gehad met Leo, de directeur. Snel daarna volgde mijn eerste gesprek op kantoor met Ben, de managing consultant en Leo. Beide zijn super enthousiaste personen. Ook hadden we direct het gevoel dat we wat voor elkaar konden betekenen. De energie die de twee uitstraalden vond ik heel mooi. Op een hele vrolijke, professionele, rustige manier leggen ze met veel passie uit waarom je bij erp|open zou willen werken. Vervolgens stellen ze gerichte vragen om erachter te komen of jij als sollicitant ook daadwerkelijk zou passen. ”


Consultant Josje


Hoe zijn je eerste maanden bevallen?

“Je zit eerst zeven weken volle bak in de Odoo onboarding; samen met andere nieuwe consultants leer je de ins en outs van Odoo kennen. Daarnaast ga je met collega’s mee naar klanten om mee te kijken. Dat vond ik heel leuk; dat je echt op alle vlakken betrokken wordt, ook op directieniveau. 

Ook word je gekoppeld aan een expert-consultant. Door hem of haar word je persoonlijk begeleid. Je blijft één op één met die persoon totdat jij zover bent om losgelaten te worden en je krijgt alle ruimte om te leren. Er wordt dus ook niet van je verwacht dat je al facturabel bent. Er wordt eerst 40 uur per week alleen maar in jou geïnvesteerd. Pas daarna, als jij daar klaar voor bent, ga je langzaam werk overnemen. Zo start ik dinsdag op mijn eerste project na 3 maanden! ”

En wat is jouw rol binnen dat eerste project?

“In mijn eerste week dacht ik al: dit is een goede keuze geweest! Het viel me op hoe flexibel iedereen is en hoe we hier met elkaar omgaan. Als jij een dag thuis werkt, is er niemand die vraagt waar je bent. Dat is wat ze beloven en wat je direct terugziet. Zo werkt onze collega Brian momenteel een weekje in Griekenland. Dat is hier heel normaal. 

Verder is het een heel volwassen team, maar dan met hele jonge mensen. Super professioneel. Er is ook geen ruimte om achterover te gaan zitten. Je wordt direct gemotiveerd door de energie hier. Al je collega’s zijn namelijk ook zo gemotiveerd. ”

Een van de pijlers is transparantie, zie je dat hier terug?

“Ze zijn hier heel transparant; kijk bijvoorbeeld naar de salarissen. We weten allemaal ongeveer wat collega’s verdienen. En ik weet ook welke collega’s expert zijn en welk salaris daarbij hoort. Als ik dat ook wil verdienen dan weet ik wat ik moet doen om dat te bereiken. Super transparant dus. ”

Zijn er nog andere dingen die je nog niet gezegd hebt?

“Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om over te stappen. Ik vond het namelijk superspannend om iets totaal nieuws te gaan doen. Om die warme winterjas uit te trekken. Maar wát ben ik blij dat ik de stap gemaakt hebt. ”

Ben jij net zo enthousiast als Josje?

Bij erp|open zijn we altijd op zoek naar nieuwe toppers. Al onze vacatures vind je hier! Zoals je in de blog van Josje leest kijken we samen of een baan bij erp|open iets voor jou is. Neem in dat geval contact op met Veerle Bender.

Vragen? Stel ze!

  vbender@erpopen.nl
  06-129 326 87

/web/image/1099-26fe3e7b/Veerle.png
Deel deze post
Archiveren
Zien we je op de Odoo Roadshow?
Kom te weten wat Odoo voor jou kan betekenen