Blog

Blijf op de hoogte van het laatste Odoo nieuws

De nieuwe mogelijkheden van Odoo 14

Begin deze maand was de Odoo Experience en dat betekent een nieuwe versie van Odoo! In deze blog vertellen wij jullie alles over de nieuwe mogelijkheden binnen Odoo 14. Odoo is een ‘open-source-ERP’ softwarepakket ontwikkeld door het Belgische bedrijf Odoo S.A. Het bedrijf doet er alles aan om te ontwikkelen en te verbeteren, zodat het voor de gebruiker extra makkelijk wordt gemaakt.

Website builder

In de vorige versies was het al mogelijk om websites te bouwen maar met de nieuwe versie van Odoo onderging ‘website builder’ enorme veranderingen. Alles is grondig bekeken en er zijn aardig wat aanpassingen gedaan waardoor je nu onder andere meer opties, widgets en blokken hebt. De bloginterface is ook vernieuwd; nu is deze nog beter te begrijpen. Het is bij een blog belangrijker dat er een sterke SEO achter zit en daarom heeft Odoo de promotie-functie verbeterd zodat je URL’s kunt aanpassen en delen via het internet. Om de blogs te versterken heeft Odoo in haar nieuwe versie Google Search Console toegevoegd, zodat iedereen zijn website kan optimaliseren om de best mogelijke positie in de zoekmachine te krijgen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

CRM

Naast de verbetering van bloginterface heeft de CRM module ook de nodige aanpassingen gehad. Je hoeft niet meer te zoeken naar informatie over jouw bedrijf maar je hebt het binnen handbereik. Je krijgt inzichten om slimmere beslissingen te nemen en een uniek dashboard te ontwerpen om zo in één oogopslag een beeld te krijgen van jouw bedrijf. Met de ‘list view’ functie heb je een overzicht van alle activiteiten die op de planning staan.


Business Intelligence Tool

Met Odoo 14 is er een Business Intelligence-tool waarmee je sneller kunt werken. De nieuwste versie wordt geleverd met een intuïtieve tool waarmee je rapporten kunt maken die automatisch worden bijgewerkt. Elke nieuwe lead of nieuwe verkoop wordt automatisch aan jouw rapportage toegevoegd. Er is nog veel meer mogelijk aan Business Intelligence met jouw data van Odoo, bijvoorbeeld door het te combineren met data die je nog buiten de software beheert. Meer hierover lees je op onze pagina over BI voor Odoo.


Barcode scanner

Wanneer je in je magazijn bent zijn er verschillende manieren om digitaal tot je voorraad te komen: Wave Picking, Batch Picking en Cluster Picking. En vanaf deze manieren kun je aan de slag gaan met de barcode scanner. Dit is een functie waarbij je makkelijk kunt afvinken wat je hebt gedaan in de vorm van een scanner app op je telefoon.

Timesheet & Expenses

Soms moet je op bezoek bij klanten of onderweg naar een bepaald project en dan is het van belang dat je je uitgaven registreert om goed te kunnen declareren. Dit kun je gemakkelijk doen via de app ‘Expenses’. Je maakt een foto van je uitgaven en Odoo scant het gemakkelijk in via de app. Alle uitgaven staan nu digitaal via Odoo Expenses. Ook Timesheet heeft een metamorfose gekregen. Het is een stuk sneller, beter en handiger in gebruik. Zo bespaar je een hoop tijd!

Odoo afbeelding en tekstblok

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw business?

Manufacturing

Er was al lang vraag naar meer flexibiliteit in de fabricage module. In versie 13 was er de mogelijkheid van flexibele Bill of Materials (BOM’s). In versie 14 is dit nog verder uitgebreid. Het is nu mogelijk meer/minder productie tijdens de productie te corrigeren. De BOM is volledig flexibel, er kan zelfs zonder BOM worden geproduceerd.


Inventory Replenishment List

Producten kun je toevoegen en bekijken in de Odoo Sales module. Het is handig dat je een duidelijk overzicht hebt van wat je voorraad precies is en waarvan je extra moet bestellen. Binnen Inventory Replenishment List kun je nu snel zien welke aanvullingen er nog gedaan moeten worden, en wat het aantal is wat er maximaal bij mag komen. Dit is zodat het allemaal automatisch kan worden gedaan. Nu heeft Odoo voor versie 14 iets nieuws ontwikkeld binnen het Inventory systeem, namelijk een manier van het beheren van de beschikbaarheid van de producten. Binnen de salesapp kun je producten beschikbaar maken, wat handig kan zijn vanwege de prioriteit van een product.

Data Cleaning-app

Naast al deze geweldige verbeteringen heeft Odoo nog iets ontwikkeld: een volledige operationele app voor het opschonen van gegevens. Deze app helpt je bij het detecteren en repareren of verwijderen van onjuiste, dubbele of onvolledige gegevens. Om dit te doen, introduceert de Odoo Data Cleaning-app. Odoo zal alle wijzigingen en samenvoegingen voorstellen die je kunt verwerken om een database leeg te maken met verouderde gegevens. 

Wij kunnen niet kiezen welke nieuwe functionaliteit onze favoriet is! Wil je de highlights nog eens terugzien? Bekijk dan nu deze video: