Blog

Blijf op de hoogte van het laatste Odoo nieuws

5 redenen waarom je ons nodig hebt

 

 Waarom heb je een ERP-partner nodig?

Als bedrijf heb je bedrijfssoftware nodig, logisch toch? Maar denk je wel eens aan het uit handen geven van het beheer van die software of het slimmer maken van jouw ERP-systeem? Dat kost waarschijnlijk een hoop tijd die je niet hebt of liever aan andere belangrijke zaken wil spenderen. We geven je een overzicht van de vijf belangrijke redenen waarom je erp|open precies is wat je nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien. Wij vinden namelijk dat alle behoeften van een bedrijf met één simpele oplossing gecoverd moeten kunnen worden. En daarop is de ERP-software van Odoo het antwoord.


Het hebben van CRM- of ERP-software vergt naast onderhoud ook de nodige kennis voor degene die het systeem moet onderhouden. Veel bedrijven hebben een intern IT-team waarbij ze allerlei IT-operaties voor hun bedrijf onderhouden. Maar wat nou als de specifieke kennis voor jouw ERP- of CRM-systeem niet aanwezig is? Dan is het heel fijn als je een goede implementatiepartner hebt die naast het advies en de implementatie van jouw ERP-software, bijvoorbeeld ook bij de hosting of onderhoud en service van jouw bedrijfsapplicaties ondersteunt.

#1    Bespaar tijd

Als je ook na de implementatie blijft samenwerken met jouw ERP-software partner, heb je altijd toegang tot de nodige expertise. Vaak zien wij in samenwerkingen dat de IT-afdeling goed werk levert, maar dat de echte nodige kennis van een ERP- of CRM- tool ontbreekt. Logisch ook, want daar is niet iedereen voor opgeleid. We weten allemaal dat tijd geld is in de business wereld, dus waarom zou je alle kennis binnen je bedrijf houden als je ook makkelijk kunt samenwerken met een specialistische partner. Dan heb je alle nodige kennis in huis en bespaar je tijd en geld. Bij erp|open zorgen we ervoor dat de kennis van onze consultants altijd up-to-date is zodat we je bij ieder vraagstuk kunnen helpen. Ben je benieuwd naar ons plan van aanpak?

Download onze whitepaper


#2    Investeer in je medewerkers

Dat je hebt geïnvesteerd in een ERP-systeem is al geweldig. Hiermee kun je een groot deel van je bedrijf structureren, automatiseren en delen van de werkzaamheden productiever maken. Natuurlijk kun je nog veel meer uit Odoo halen, dan is het wel handig als je medewerkers wel goed weten hoe zij de applicaties optimaal kunnen benutten. Als je dan met jouw implementatiepartner kunt blijven sparren, kun je ook de eindgebruikers van jouw bedrijfssoftware opleiden om de software van Odoo echt optimaal in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan onze trainingen bij Odoo Academy: zo haal je altijd 110% uit je medewerkers en jouw bedrijfssoftware!

Bekijk hier onze Odoo trainingen 


#3    Ga voor een succesvolle implementatie

Je hoeft bij ons in ieder geval niet bang te zijn dat er te weinig kennis in huis is om de perfecte koppeling tussen Odoo en jouw bedrijf te maken. Door de jarenlange ervaring van onze Odoo-experts zijn wij dé Odoo Gold Partner van Nederland. Ook wij leren nog elke dag, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat we het inzicht hebben om de benodigde applicaties in te richten voor jouw bedrijf. Maar ook door jouw eindgebruikers te trainen zodat ze de Odoo software kunnen gebruiken op de manier waarvoor hij gemaakt is. Ons team heeft niet alleen ervaring met de software van Odoo maar ook met business. De combinatie van bedrijfservaring en softwarekennis zorgt ervoor dat wij als implementatiepartner willen zorgen dat jouw business vooruit gaat met Odoo. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat je met erp|open als implementatiepartner helemaal goed zit.


Onze klant over erp|open

"Odoo helpt ons in iedere mogelijke weg, we hebben nu veel meer structuur en automatisering waardoor alles veel sneller en overzichtelijker gaat.  Door de gedegen kennis van erp|open zijn wij nu meer aan het groeien. En ons doel is om met behulp van Odoo nog verder te groeien als bedrijf. Ik ben tevreden over de samenwerking met erp|open en raad ze dan ook zeker aan voor alle bedrijven, onze implementatie is gewoon heel succesvol geweest."

- Richard Schouteren van Sim-Lab

 

#4    De services van een ERP-partner

Naast de implementatie van jouw ERP-systeem en bijbehorende applicaties kun je meer verwachten van jouw implementatiepartner. Denk aan de aanvullende services die partners kunnen aanbieden. Naast Odoo-licenties, hosting van jouw bedrijfssoftware, koppelingen tussen jouw verschillende bedrijfstools, add-ons, maatwerk en ondersteuning kun je ook altijd uitgaan van technisch of functioneel advies.

Bij erp|open doen we dat door de implementatie per fase te bekijken. Hierdoor kunnen je medewerkers aan de software van Odoo wennen maar ook alvast voorbereiden op de volgende fase. Doordat onze medewerkers echte Odoo-specialisten zijn kunnen zij je goed helpen met het inrichten van de modules. Naast de implementatie, consultancy, migratie en ondersteuning in functioneel beheer bieden wij ook Odoo hosting aan waardoor jouw bedrijfsdata in een veilige omgeving opgeslagen wordt.

Onze diensten

#5    Duurzaamheid van jouw bedrijfssoftware

De technologische ontwikkelingen lijken tegenwoordig bijna sneller dan het licht te gaan. Een goed ERP-systeem kun je dan ook wel een beetje vergelijken met een nieuwe laptop. Om ervoor te zorgen dat je er jaren plezier van kunt hebben zijn er bijvoorbeeld wel updates voor je systeem maar ook voor verschillende applicaties nodig. Voor Odoo is er ieder jaar een flinke upgrade en zijn er tussentijds altijd nog kleine updates waardoor jouw bedrijfssysteem beter werkt. Uitbreidingen van extra modules aan de software zijn altijd mogelijk en snel geïmplementeerd. Gelukkig volgen implementatiepartners deze technologische ontwikkelingen op de voet en kunnen zij met hun expertise jouw bedrijfsomgeving controleren en de nodige onderhoudsbeurt geven.

Bij erp|open checken onze consultants regelmatig of jouw Odoo software goed blijft draaien. Komt de werking in gevaar omdat het systeem te oud is? Dan is het altijd mogelijk om te migreren naar een nieuwere versie met nieuwe technologische functies. In september 2020 is Odoo 14 gelanceerd met de allernieuwste functies en mogelijkheden. Zo weet je zeker dat jouw bedrijfssoftware 100% blijft draaien waardoor de hele operatie van jouw bedrijf ook veilig blijft.

Ben jij klaar voor Odoo 14?

Tienduizenden bedrijven gebruiken Odoo om hun bedrijf te laten groeien

We helpen jou graag groeien met de bedrijfssoftware van Odoo

Aan de slag met erp|open

Bij erp|open zijn we overtuigd om de sterke basis in Odoo aan te vullen met het expertise van ons team. Naast de implementatie is het enorm belangrijk om jouw ERP-systeem regelmatig te checken en updates uit te voeren. Zo ben je verzekerd van een geslaagde operatie waarbij je alles uit je bedrijfssoftware kunt halen. Denk aan het automatiseren van onderdelen van jouw bedrijf, maar ook aan alle handige integraties die mogelijk zijn binnen Odoo. Het zal je verbazen hoe veel makkelijker sommige functies worden als je de handen ineenslaat met een Gold partner.

Meer over onze projectaanpak