Odoo vs. Business Central vs. SAP

Odoo vs. Business Central vs. SAP

Welke software past het best bij jouw bedrijf? Dat is een belangrijke vraag die voorafgaat aan een ingrijpende ERP-implementatie. erp|open is, samen met haar moederbedrijf, al ruim 20 jaar gespecialiseerd in ERP-software en bedrijfssoftware. Onze consultants hebben met meerdere pakketten gewerkt en zijn gespecialiseerd in Odoo. In de keuze die jij maakt is het vooral belangrijk dat de software goed aansluit bij jouw bedrijfscultuur en -processen. In deze blog nemen we de verschillen en overeenkomsten tussen Odoo, SAP en Business Central onder de loep.

Krijg vrijblijvend advies

Het kiezen van de juiste bedrijfssoftware

Ben je op zoek naar goede bedrijfssoftware om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren? Dan ben je bij Odoo, SAP en Microsoft Business Central aan het juiste adres. Deze software aanbieders zijn gespecialiseerd in het maken van software waarmee jij jouw bedrijf beter kunt besturen. Bij de ERP-aanbieders zitten vaak verschillen in de abonnementen voor eindgebruikers. Vaak kun je kiezen uit een 'instap' of 'premium' versie van de bedrijfssoftware.

De opties tussen verschillende bedrijfssoftware en ERP-systemen om jouw bedrijf te automatiseren en optimaliseren lopen erg uiteen. Ga je voor de snelste koppeling met de 'oude vertrouwde' Microsoft technologie? Of ben je toe aan de gebruiksvriendelijke, verfrissende en snel geïmplementeerde modulaire bedrijfssoftware van Odoo? Natuurlijk zijn er voor ieder systeem voordelen die voor jouw bedrijf kunnen werken. Voor dit artikel kijken we met de onafhankelijke softwarevergelijkingspartij G2 naar de verschillen tussen Business Central, Odoo en SAP.

Bedrijfssoftware: de keuzes

Business Central

ERP-software van Microsoft 365

Gebruiker / maand

 59 .00

 • Sterk in boekhouding en tracking van winst
 • Alle tools en apps zijn op maat aan te vragen en kunnen eindeloos worden gecombineerd.
 • Ingebouwde Microsoft Business Intelligence.
 • Integreert direct met Microsoft producten en werkt in de vertrouwde Microsoft Cloud.

Odoo
Complete bedrijfssoftware

  Vanaf €19.90

Gebruiker / maand

 • Sterk in integraties en covert meerdere bedrijfsprocessen naast ERP. Denk hier aan CRM, HRM en marketing.
 • Alle applicaties werken perfect samen in één veilige en complete database.
 • Alle applicaties werken perfect samen in één veilige en complete database.
 • Onderdeel van open source Odoo Community met toegang tot extra koppelingen en apps.

SAP

ERP-software pakket

 vanaf €45.00

Gebruiker / maand

 • Sterk in reporting & analytics: custom reporting, dashboards en data integratie.
 • Meerdere abonnementen en pakketten mogelijk voor het soort bedrijf.
 • Heel geschikt voor grotere organisaties door het grote data volume (Enterprise).

De kracht van Odoo bedrijfssoftware

De kracht van Odoo is dat het een enorm gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem is. De applicaties voor bedrijfsprocessen zien er clean en gestructureerd uit, waardoor iedereen met de bedrijfssoftware kan werken. De grootste sterkte van Odoo is de perfecte integratie met de andere applicaties door de centrale database. Alle data die je binnen één app toevoegt synchroniseert automatisch met data in andere apps. Door met Odoo je bedrijfsprocessen te automatiseren zorg je er uiteindelijk voor dat je bedrijf verder kan groeien.

De categorieën waar Odoo het hoogste in scoort zijn o.a. het hebben van een centrale database voor voorraad, verkooporders, front-office, productie en logistiek. Volgens G2 vormt Odoo uiteindelijk de meest complete bedrijfssoftware voor iedere branche.

Bekijk hier de gehele vergelijking van onafhankelijk softwarevergelijkingsbureau G2.

Waarom is erp|open Odoo implementatiepartner?

"Wij vinden dat alle behoeften van een bedrijf met één gebruiksvriendelijk en betaalbaar systeem gecoverd moeten worden, en dat doet Odoo als geen ander."

Roy, Project Manager bij erp|open

Meer weten? Neem contact op

Deel deze post
Archiveren
App uitgelicht: formulieren in klantportaal