Een vooruitblik op Odoo 16

Zoals ieder jaar komt er ook dit najaar weer een nieuwe Odoo versie beschikbaar. Vorig jaar werden er in Odoo 15 verbeteringen gedaan met betrekking tot de snelheid en ook kwamen er verschillende nieuwe features bij. Dit jaar hebben verbeteringen vooral te maken met performance van de software en het creëren van een verbeterde gebruikerservaring. Maar er zijn uiteraard ook nieuwe functies te benoemen. 

In deze blog bespreken we vijf interessante vernieuwingen die nu al aangekondigd zijn.

De vijf belangrijkste vernieuwingen in Odoo 16

1. Knowledge module

Met Odoo 16 komt de knowledge module beschikbaar, een kenniscentrum waar medewerkers kennis kunnen delen. De module is geïnspireerd op Wikipedia en helpt gebruikers om documentatie intern te delen. Denk bijvoorbeeld aan best practices, maar ook werkprocessen. Dit kan ook een handige tool zijn om te integreren in je onboarding-proces met nieuwe medewerkers. Ook is deze module volledig geïntegreerd in de overige modules.

2. Vernieuwde website module

Odoo 15 biedt al uitgebreide mogelijkheden voor het bouwen van een website of webshop. Denk aan de standaard templates die ervoor zorgen dat je heel makkelijk een professionele pagina in elkaar zet. De e-commerce module staat ook in de nieuwe versie niet stil. Zo komen er nog meer aanpassingsmogelijkheden aan voor contentblokken. Ook worden de backend en de frontend samengevoegd. Hierdoor heb je één overzichtelijke interface.

3. Coupons en promoties

In de vorige versie waren functies zoals coupons, promoties en giftcards verspreid over verschillende applicaties. Dit is nu gecentraliseerd en hierdoor eenvoudig in te richten en terug te vinden. Ook heb je nu meer mogelijkheden als het gaat om het inzetten van kortingsacties op je website.

4. Abonnementen

Het factureren van abonnementen is met Odoo 16 verbeterd. Zo kun je nu direct vanuit de verkooporder factureren. Eerder was dit nog niet mogelijk

Ontdek

5: Aanpassingen aan module productie (MRP)

Het wordt mogelijk om productieorders te splitsen of samen te voegen. Ook komt er een digitaal portaal waar je kunt communiceren, bijvoorbeeld met klanten over hun order. Dit is handig als je samenwerkt met een onderaannemer. Deze onderaannemer kan hier ook de status doorgeven van een order.

Wil jij met Odoo 16 aan de slag?

Neem contact met ons op en we vertellen je graag nog veel meer over Odoo 16!

Deel deze post
Labels
Archiveren
Efficiënter thuiswerken met de bedrijfssoftware van Odoo