De voordelen van ERP-software

Enterprise Resource Planning is het uitgeschreven woord voor ERP. Een ERP-pakket is een pakket waarmee bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Daardoor wordt de productiviteit verhoogd en kunnen de kosten worden verlaagd. 

In de woordenboeken komen er meerdere definities van een ERP-systeem naar voren. Bedrijfsprocessen, informatiemanagement en backoffice integratie zijn hierbij belangrijke termen. Bij processen kun je denken aan planning, inkoop, voorraadbeheer, financiën en verkopen. De uitwisseling van deze informatie wil je het liefst zo soepel mogelijk laten verlopen. 

Een ERP-systeem heeft als doel om bedrijfsprocessen te integreren zodat efficiëntie en consistentie zal ontstaan. Zo houd je met een ERP-systeem bijvoorbeeld grip op de cijfers van voorraad, prijzen en kosten. In het kort kun je met ERP-software bedrijfsprocessen standaardiseren, stroomlijnen en integreren.

Voordelen op een rij

 • Alle informatie op één centrale plek
  Een ERP-systeem heeft vaak als doel om meerdere bedrijfsprocessen te integreren, hierdoor kun je applicaties aan elkaar koppelen.
 • Kostenbesparing
  Door automatisering van jouw bedrijfsprocessen gaat de productiviteit omhoog. Hierdoor kunnen andere kosten worden verlaagd.
 • Voorsprong op de concurrentie
  Door jouw bedrijfssoftware aan elkaar te koppelen kun je sneller inspelen op kansen of problemen. Denk bijvoorbeeld ook aan de integratie met een Business Intelligence tool. Met een dashboard vol belangrijke realtime managementinformatie is sturen en inzicht krijgen in kansen een stuk eenvoudiger.
 • Verbeterde communicatie
  Doordat verschillende bedrijfsprocessen aan elkaar worden gekoppeld zal ook de communicatie verbeteren. Denk ook aan onderlinge chats of e-mails die naadloos geïntegreerd worden in jouw ERP-systeem.
 • Meer efficiëntie
  Met het automatiseren kunnen veel taken een stuk sneller gedaan worden. Zo zijn medewerkers sneller klaar met hun taken en houden ze meer tijd over voor belangrijkere klussen.
 • Meer consistentie
  Doordat de bedrijfsprocessen geautomatiseerd zijn zal er binnen het bedrijf veel meer consistentie zijn. Medewerkers vullen hun uren zelf in, maar communiceren ook makkelijker en weten de applicaties snel te vinden.

Alles-in-één met Odoo

Helaas bieden niet alle ERP-systemen de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw CRM-systeem te koppelen aan het e-mailsysteem of aan jouw voorraadbeheer. Maar Odoo brengt daar verandering in. Het makkelijke van Odoo is dat het erg is en alle bedrijfsapplicaties bevat die jouw bedrijf nodig heeft. Je kunt alles binnen één systeem bijhouden en regelen zonder nog externe systemen nodig te hebben. De ERP-software van Odoo is uniek door de modulariteit, wat betekent dat je de functies van jouw tools samenstelt uit de apps (modules) die jij nodig hebt. Zo maakt Odoo het mogelijk om bedrijfsprocessen volledig te automatiseren. De grootste voordelen van Odoo als ERP-software is dat het schaalbaar, betaalbaar is en dat het volledig kan worden toegespitst op jouw business.

Makkelijk te integreren
De Odoo appstore telt inmiddels meer dan 26.000 unieke Odoo apps, die perfect met elkaar geïntegreerd zijn. Mocht de applicatie die jij nodig hebt niet tussen de Odoo modules zitten, is het voor onze consultants eenvoudig om externe applicaties aan jouw Odoo omgeving te koppelen. Zo heb je nog steeds alles binnen één systeem waarbij de gegevens en data aan elkaar gelinkt zijn. Zo ben je altijd op de hoogte van voorraden, e-mails, social media, urenregistratie en meer.

Slimme modules van Odoo

Natuurlijk kun je met Odoo alle kanten op, maar we lichten graag een aantal modules uit zodat je direct inzicht hebt in de mogelijkheden.

Odoo verkoop

Communiceer snel en efficiënt.

Maximaliseer winst met upselling.

Verkoop meer met overzichtelijke offertes.

Organiseer je bestellingen en contracten.

Odoo timesheets

Houd controle over de verwerkte uren.

Boek uren op kostenplaatsen en projecten en factureer automatisch.

Krijg grip op uren.
Direct inzicht in de resultaten.

Odoo website builder

Vergeet code en versleep de features eenvoudig naar de gewenste plek.

Breidt de website uit met handige apps zoals eBay.

SEO-tools, tracken van bezoekers en e-mailmarketing.

5 miljoen Odoo gebruikers zien hun zaak groeien

Advies nodig om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren met Odoo?

Deel deze post
Labels
Archiveren
Ontdek de gratis e-learning van Odoo