De veelzijdigheid van Odoo 15

De veelzijdigheid van Odoo 15

Er is al veel geschreven en gezegd over Odoo 15. Daarom gaan we in deze blog niet nog meer vertellen over e-commerce of over hoe makkelijk je jouw bedrijfsvoorraad kan bij houden. In deze blog zoomen we in op de veelzijdigheid van Odoo 15. In deze blog wordt belicht hoe fijn het is om alles op een plek te hebben, van je website tot social media. Odoo staat bekend als het ERP-systeem dat schaalbaar, betaalbaar en volledig kan worden toegespitst op jouw bedrijf. Dit laatste onderdeel staat centraal in deze blog.

Wensen van bedrijfssoftware

Iedere organisatie heeft andere wensen als het gaat over bedrijfssoftware. Maar van sommige onderdelen wist je waarschijnlijk niet eens dat ze handig waren om te hebben. Als jij op de financiële afdeling van een bedrijf werkt met Odoo 15, dan ben je blij met de ontwikkelingen van Odoo 15 op het gebied van factureren. Je hebt dan geen idee dat het voor de marketingafdeling handig is dat hun social media posts automatisch geplaatst worden. Zo is het voor de marketingafdeling weer handig dat ze gemakkelijk kunnen inzien, hoe het met de voorraad staat van het product waar hun net een google advertentie over willen plaatsen. Omdat alle gegevens van het bedrijf in één systeem staan is het makkelijk te vinden en zijn er relevante verbanden te leggen tussen de verschillende afdelingen en apps.
Als jij je website in Odoo 15 hebt maar je voorraad en boekhouding in een ander systeem, moet je iedere keer als je wilt checken of de prijs en voorraad op de website nog klopt 3 programma’s openen. Een van de grootste voordelen van Odoo is dat alles in een systeem zit waar je makkelijk bij kan. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe Odoo eruit ziet:

Je kan dus met 1 klik op de knop de applicaties openen. Zo kan je snel checken of de prijs en de voorraad op de website nog kloppen. 

Odoo biedt overzicht binnen je hele organisatie

Voor een bedrijf biedt het gebruik van Odoo overzicht. Dit is belangrijk als je met verschillende mensen en afdelingen werkt. Ieder bedrijf heeft andere wensen als het gaat over de inrichting van Odoo. Als jij als bedrijf geen marketingafdeling hebt is de social media applicatie voor jou misschien geen toevoeging. Als jij op een later tijdstip toch beslist dat je wel een marketingafdeling wilt toevoegen aan je bedrijf kan je deze applicatie gemakkelijk toevoegen in Odoo. Het is dus van belang dat je weet wat je wensen zijn als het gaat over het gebruik van een ERP-systeem.

De verbanden die gemaakt worden met Odoo maken bedrijfsprocessen makkelijker en efficiënter. Het is dus van belang om je te verdiepen in welke applicaties er voor jouw bedrijf interessant zijn. Wij als Odoo partner helpen en adviseren je graag bij het onderzoek naar de juiste applicaties voor jouw wensen.

Wil je weten wat Odoo voor jou kan betekenen?​

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Deel deze post
Labels
Archiveren
Een baan als consultant bij erp|open