De updates van Odoo 15 tijdens Odoo Experience 2021

Begin oktober hebben wij weer genoten van de Odoo Experience. Als trotse Odoo Gold Partner hebben wij met spanning uitgekeken naar dit moment. Ieder jaar presenteert Odoo de nieuwe updates van de volgende versie tijdens de Odoo Experience. Dit jaar gebeurde dat door corona voor de tweede keer online. Samen met het team hebben wij er toch een feestje van gemaakt.
In deze blog vind je de meest interessante updates van Odoo 15.

Mogelijkheden in Odoo 15

Odoo 15 speelt in op de vele thuiswerkers. Het is namelijk mogelijk om in Odoo 15 video te bellen in de discussie app. Dit kan zowel met klanten als met medewerkers. Op hetzelfde moment kun je samen in een document werken. Als je een vraag hebt aan iemand die over de inhoud van het document gaat, kan je deze persoon videobellen. De desbetreffende persoon kan de missende informatie zelf invullen terwijl jij ook in het bestand zit. Ideaal!

Verder heeft Odoo het e-commerce stuk flink uitgebreid. Er is veel meer mogelijk als je een webshop wilt bouwen in Odoo 15. Ook zijn de productpagina’s verder doorontwikkeld. Hierdoor kan jij jouw producten nog beter verkopen in de webshop. Het e-commerce gedeelte van Odoo 15 is een stuk professioneler als in de vorige versies. Het maken van een nieuwe site of pagina is makkelijk: met een aantal klikken op de knop heb je een gehele nieuwe website of pagina. Odoo laat naar aanleiding van jouw voorkeuren 3 templates zien waaruit je uiteindelijk kan kiezen. Deze templates kan je hierna helemaal naar je smaak maken.

Wat is er nog meer mogelijk?

Odoo Kassa

Er zijn meer mogelijkheden toegevoegd aan de kassa. Er kunnen nu bijvoorbeeld cadeaukaarten worden verwerkt in de kassa. Ook kan je in Odoo 15 producten versturen via de kassa. De kassa kan ook gebruikt worden als informatiehub waardoor je klanten snel de juiste informatie kan doorgeven. In de kassa zie je de verkooppprijs en de voorraad van het desbetreffende product. Vanuit de kassa kan je via het omnichannel support producten zelfs laten leveren bij de klant thuis. Als een product niet op voorraad is in de winkel kan je het dus alsnog verkopen en bij de klant thuis laten bezorgen.

Odoo Voorraad

In de voorraadmodule heeft Odoo ook een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd. Zo kan je in Odoo 15 zien op welke locatie je voorraad ligt. Dit is handig omdat je dan de voorraad van de dichtstbijzijnde locatie kan halen. Er zijn nieuwe filters toegevoegd waarop je jouw voorraad kan filteren. Ook kan je nu het land van herkomst toevoegen. In Odoo 15 is het ook mogelijk om het soort verpakking te kiezen. Zo kan je gemakkelijk een doos of pallet scannen.


Odoo Projecten

In Odoo 15 is het mogelijk om afhankelijkheden tussen taken te definiëren, de Gantt-chart automatisch te bouwen en makkelijk aan te passen op basis van beschikbaarheid. Dit heeft Odoo aangepast in Odoo Projecten.

Odoo Finance

In Odoo Finance is het maken van de periode afsluiting nu makkelijker uitvoerbaar. Dit komt doordat Odoo automatisch tegenboekingen uitvoert. Dit scheelt de administratieafdeling veel werk. Voor de financiële afdeling is er meer goed nieuws! Odoo heeft de OCR-functionaliteiten verbeterd. Odoo herkent nu de verschillende VAT-regels en kan de inkoopordernummers herkennen om de juiste inkooporder er bij te zoeken. Mochten je verkoopfacturen niet uit Odoo komen, kun je deze nu ook met OCR inlezen. Dit zal veel frustratie schelen!

Odoo Productie

Tot slot is een opvallende update van Odoo 15 dat Odoo Productie het mogelijk maakt mogelijk om ETO te produceren en nog flexibeler om te gaan met de werkelijkheid. 

 
 
Deel deze post
Labels
Archiveren
Odoo hoort bij beste ERP-systemen