De juiste modules kiezen binnen Odoo

De juiste modules kiezen binnen Odoo

Odoo is modulair en is dus met veel verschillende modules te verrijken. Daardoor kom je al snel in de verleiding om extra modules toe te voegen aan jouw bedrijfssoftware. Het is een kunst om te waken dat je niet alle interessante modules installeert of om een alternatieve functie vraagt. Odoo is namelijk zo ontworpen dat het door de simpelheid van de standaardmodules uitstekend met elkaar samenwerkt. Maar hoe kies je de juiste modules voor jouw organisatie en hoe zorg je ervoor dat je hier eerst alles uit haalt voordat je verder gaat ontwikkelen?

Wat zijn jouw wensen?

Binnen een project luisteren we als Odoo Gold Partner goed naar de wensen van onze klant. Uit een eerste gesprek haalt onze projectleider de informatie die hij/zij nodig heeft om beslissingen te nemen. Daaruit doen we een voorstel op welke modules de klant volgens ons nodig gaat hebben. We laten vooral de modules hun werk doen en laten hierdoor niet altijd alle mogelijke opties zien, want dit kan oplopen tot duizenden mogelijkheden. Door het inzicht van de erp|open consultants adviseren we jou de modules die bij jouw bedrijfsvorming passen.

Rijke standaardopties

Als er later nog vraag is om verder te ontwikkelen, kijken we eerst naar de uitgebreide mogelijkheden van Odoo voordat we een alternatieve koppeling of maatwerk aanbieden. De standaardopties van Odoo zijn rijk aan mogelijkheden en het scheelt voor klanten een hoop onnodige kosten als je geen extra uitstapjes maakt die uiteindelijk niet nodig blijken. De rol van onze klanten is in principe dus het beoordelen van de inzichten van onze Odoo projectleider.

Wil je toch dat we andere systemen of koppelingen integreren met Odoo? Natuurlijk is dat geen probleem, maar weet wel dat de modulariteit van Odoo zelf ook hele handige alternatieven kent.

Wil jij weten welke modules het beste bij jouw bedrijf passen?

Vraag advies aan onze Odoo specialisten.

Deel deze post
Labels
Archiveren
Projectmanagement in Odoo