10 tips waarmee je jouw Odoo-implementatie laat slagen!


Een goed ERP-systeem dat op de juiste manier geïmplementeerd is, levert veel voordelen op. Het zorgt voor meer structuur en bovendien geeft het de mogelijkheid om terugkerende taken te automatiseren. 

Odoo is een goed voorbeeld van een innovatief ERP-systeem, waarbij de focus ligt op het ondersteunen en eenvoudig houden van bedrijfsprocessen. Dit valt en staat vaak echter wel met een goede implementatie. Lees daarom onze tips voor een succesvolle implementatie.


1. Bepaal je doelstellingen en scope

Leg voorafgaand aan het ERP-implementatieproces je doelstelling helder vast in een Scope of Delivery en geef hierin de gewenste fasering van het project aan. Een veelvoorkomende oorzaak dat een implementatie faalt (zelfs als deze op schema ligt!), is dat de scope van het project onduidelijk is. Betrek daarnaast de hele organisatie bij de opzet van de scope om draagvlak te creëren en wijk niet af van de gestelde doelstellingen of fasering. Zo voorkom je extra kosten of een langere doorlooptijd.


Door het helder vastleggen van je doelstellingen in een scope, bereik je meer efficiency en een hogere klanttevredenheid. Dit zijn over het algemeen de twee belangrijkste doelen van een Odoo-implementatie. Definieer daarnaast fases met een doorlooptijd van 6 tot 9 maanden om het project behapbaar te houden voor de medewerkers.

Doelstelling opstellen2. Stel een duidelijk implementatie- en projectplan op

Het opstellen van een routekaart voor het volledige implementatieproces maakt duidelijk welke taken moeten worden uitgevoerd en wie wat doet.  

Scope opstellen

3. Sta open voor nieuwe inzichten

Medewerkers zijn gewend te werken met de huidige en vertrouwde systemen. Verandering kost tijd en is voor iedere medewerker wennen. Gelukkig is Odoo ontwikkeld om snel en efficiënt te werken in iedere situatie. Dit heeft als bijkomend voordeel dat gebruikers snel en makkelijk wennen aan het nieuwe systeem.

Werken met Odoo

Goed om te weten: wij zien soms dat organisaties een nieuw systeem zo willen bouwen dat het lijkt op het oude systeem. Dit zorgt voor veel maatwerk, wat leidt tot extra kosten en meer risico bij het testen en upgraden.


Alle 10 de tips lezen?

Ben je benieuwd naar alle 10 de tips? Vul dan onderstaand formulier in en we sturen je onze whitepaper op. Zo wordt je Odoo-implementatie gegarandeerd een succes!

Voornaam*
Achternaam
Email*
Functie
Firma*
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
Deel deze post
Archiveren
De voordelen van ERP-software