SCL Rotterdam

Volledig Odoo geïntegreerd, vanaf de salesactiviteiten 
tot aan de boekhoudkundige afhandeling

SCL Rotterdam 

SCL Rotterdam is een internationale full service dienstverlener voor import, export en groothandel in voertuigen. Zij zorgen voor efficiënte oplossingen waarbij ze auto's van klanten vervoeren om in een ander land de weg op te krijgen.

Wij vroegen SCL's IT & Marketing Manager Frank Vogler naar de keuze voor Odoo en ervaring met erp|open.

Behaalde  resultaten

Van veel verschillende systemen naar één geïntegreerd systeem, dat schaalbaar en stabiel is.
Het project is volgens vooraf opgestelde planning en budget opgeleverd.

50%


Meer Odoo apps

In Odoo 11 zijn veel meer functionaliteiten/ Odoo apps out of de box te gebruiken.

80%


Minder maatwerk

Door de enorme reductie van maatwerk code is Odoo stabieler, beheersbaar en vele malen sneller geworden

95%

Volledige integratie

Door Odoo als overkoepelend ERP-systeem te gebruiken is de hele organisatie over op Odoo modules.

Odoo image and text block

Overal inzetbaar

“SCL is een unieke organisatie en derhalve niet bestemd voor een standaard ERP-pakket. Veel diversiteit in zowel operationele als financiële processen zorgt voor een andere kijk op automatisering. We hebben daarom ook gekozen voor twee software oplossingen die beide doen waar ze goed in zijn.”

SCL is onderdeel van een groep bedrijven die zich bezig houdt met internationale logistiek en handel in voertuigen, zowel offline als online. Voor alle bedrijven (met in totaal ongeveer 50 medewerkers) wordt het grootste deel van de digitale processen gedekt door Odoo. Er is één uitzondering voor SCL waarbij de proces-begeleiding logistiek door een ander bedrijf wordt gedaan. Maar verder is alles geregeld vanuit Odoo, denk aan de boekhouding tot aan de salesactiviteiten.

De juiste software kiezen

SCL is met een software consultancy bureau op zoek gegaan naar een product dat 95% van hun vraag naar software zou dekken. Het bedrijf werkt in een niche markt, waarbij ze wereldwijd voertuigen vervoeren. Daarbij hebben ze niet alleen te maken met logistieke processen, maar ook met wettelijke zaken: douane bij import en export, voertuigbelastingen, handelsbedrijven.
Het is dus redelijk gecompliceerd, maar Odoo is nu dé oplossing.

“Mede omdat het consultancy bureau begreep dat bij ons een hele duidelijke wens lag voor een flexibel systeem dat makkelijk te integreren is met andere software, kwam Odoo boven water. We hadden het liefst een software pakket waarbij we niet voor altijd afhankelijk zouden zijn van een consultant omdat we zelf ook best handig zijn met automatiseringen, configuraties en aanpassingen. Daarbij kwam Odoo met vlag en wimpel bovenaan 
te staan, in vergelijking tot andere ERP-systemen.”
 

Odoo text and image block
Odoo image and text block

De juiste leverancier

Met behulp van de ingeschakelde software consultant viel de keuze op Odoo en een Duits systeem voor procesbegeleiding. SCL heeft te maken met veel data van de voertuigen die moet worden vastgelegd. Daarbij is de behoefte groot om flexibel en veel informatie in datavelden te kunnen verwerken.

“Odoo heeft geen beperkingen in datavelden, het sloot goed aan bij wat wij als SCL voor ogen hadden, met name ook de integratie met andere software. Odoo is intuïtief, modern en heeft een hele andere insteek dan de traditionele pakketten die al 20 jaar bestaan. Zeker toen erp|open de aanpasbaarheid liet zien met behulp van Studio en de integratiemogelijkheden waren we vrij snel verkocht. Als je daarnaast ook nog naar de prijs kijkt zijn de licentiekosten van Odoo stukken goedkoper dan bij concurrenten.”

Het gebruiksgemak van Odoo

“Ik denk ook dat onze mensen vanaf het begin al erg enthousiast zijn
 geweest over Odoo. Mensen hebben dan behoefte aan centralisatie 
en een gebruiksvriendelijke applicatie. Op het moment dat je Odoo 
opent, lijkt dat op het hoofdscherm van je smartphone. Heel 
herkenbaar en de app werkt uitstekend.” 

SCL blijft met Odoo steeds nieuwe functionaliteiten ontdekken, waardoor er meer oplossingen op tafel komen dan gedacht. Er is veel mogelijk binnen de verschillende modules en integraties met andere apps. Het is belangrijk om daarin focus te houden op de kernactiviteiten van je bedrijf.  

“Ik heb absoluut, 100% nog steeds het gevoel dat Odoo en erp|open de juiste keuze zijn geweest. Ik ben nog steeds heel erg tevreden over deze keuze, we blijven ook door ontwikkelen tot op zekere hoogte. Odoo laat steeds opnieuw zien wat het allemaal kan. Ik zie Odoo echt als een alles-in-één-pakket, je wordt geïnspireerd door wat het kan en de flexibiliteit die het heeft.” 

Odoo text and image block

Wat onze consultant zei:

Odoo image and text block

Odoo's maximale mogelijkheden benutten

Door de gefaseerde implementatie is het in combinatie met de expertise van de projectleider bij SCL gelukt om het maximale binnen de mogelijkheden van Odoo te benutten .” - Raymond | consultant bij erp|open

Odoo apps

SCL Rotterdam heeft van onder andere de volgende modules gebruik gemaakt:

 

Kopen

 

Verkoop

 

Vloot

 

Boekhouding

 

Benieuwd naar hoe Odoo in jouw organisatie werkt? Download nu ons whitepaper voor dienstverleners.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
ERP
Whitepaper