iBOOD

Odoo als ontwikkelplatform

iBOOD

De van oorsprong Amsterdamse webwinkel iBOOD is in Europa de grootste online aanbieder, met telkens één product per dag. Deze aanbieding is dan maximaal 24 uur en in een beperkte oplage beschikbaar. De verkoop start dagelijks om 0.00 uur en de bezoeker weet van te voren niet welk product er aangeboden wordt. Dit e-commerce platform verwerkt dagelijks grote volumes aan mutaties.

Behaalde resultaten

Van veel maatwerk naar een standaard out of de box oplossing die schaalbaar en stabiel is. 

50%


Geen vendor lock-in

Door een eigen IT beheer team is iBOOD in staat volledig leverancier onafhankeklijk te zijn.

80%


Community

25.000 modules zorgen voor een optimale start, zonder dat er altijd direct maatwerk nodig is.

75%


Kostenefficient

Door een andere licentiestructuur is Odoo vele malen interessanter dan traditionele ERP.

Odoo image and text block

Uniek business model, vereist een andere aanpak

iBOOD zocht een nieuw ERP-pakket dat flexibel kon meegroeien met de organisatie. De wens was om alle kernactiviteiten te integreren in één oplossing. Na de vergelijking van diverse alternatieven viel de keuze op Odoo. De uitdaging bij iBOOD was om de op maat gemaakte website te integreren met Odoo als backoffice. Dit moderne en flexibele platform was nodig om de potentiële groei in verkoopaantallen en marktgroei aan te kunnen.


Strategie en aanpak

Bij iBOOD is heel bewust gekozen voor een conceptuele aanpak. Vanuit een stabiele basis de uitrol binnen de organisatie gepland en weloverwogen aan te vliegen. Hierdoor hebben alle betrokkenen en gebruikers de rust het nieuwe systeem op het juiste tempo te adopteren. Vanuit een eigen IT afdeling wordt dagelijks onderhoud en efficiëntie aan Odoo besteed.  

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Business App store

Door het enorm gevarieerde aanbod aan basis functionaliteit is iBOOD in staat geweest een basis set-up neer te zetten en vervolgens door maatwerk Odoo specifiek te maken. Door Odoo in eigen beheer te hebben is iBOOD in staat snel te kunnen in spelen op grote volume orders of veranderingen in de markt of het aanbod. 

De vraag aan erp|open

"erp|open heeft haar markt -en productkennis toegepast en als business consultant strategisch slimme keuzes gemaakt hoe met Odoo om te gaan. Voor nu en in de toekomst. "Dit heeft ons erg geholpen bij het optimaal benutten van Odoo als Open Source en weg te blijven 
bij de valkuilen".

Apps

iBOOD maakt gebruik van de volgende modules:

 

Verkoop

 

Logistiek

 

Inkoop

 

Financiële administratie