Formfutura

Volledige integratie van Odoo apps

Formfutura

Formfutura is een gespecialiseerde webwinkel met een breed assortiment filament en 3D-printmaterialen. Uit eigen magazijn leveren zij razendsnel hoogwaardige 3D-printersupplies met de gewenste eigenschappen en kleur. Formfutura startte in 2012, toen de markt nog overzichtelijk en compact was. Al jarenlang is er sprake van groei in de 3D-printindustrie. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook 3D printer onderdelen steeds gewildere objecten zijn en het aanbod zich uitbreidt. Vandaag de dag levert Formfutura zo’n 600 verschillende producten vanuit hun webshop.

Behaalde resultaten

Van losse systemen naar een standaard out of de box oplossing die schaalbaar en stabiel is. 

50%


Meer orders verwerken

Door de integratie kunnen we met de huidige bezetting veel meer orders aan.

40%


Kostenreductie

Door een techniek toe te passen zijn kosten beheersbaar en efficiënter in de hand te houden.

75%


Rapportage

Doordat alle data vanuit een bron beschikbaar is, is managementinformatie snel voorhanden.

Odoo image and text block

Voor én achter de schermen: Odoo

Enige tijd geleden startte Formfutura de zoektocht naar een alles-in-een oplossing; een flexibele, web gebaseerde business software voor zowel de front- als back-end. Naast een webshop wensten zij ook oplossing die ook vanuit inkoop, verkoop, voorraad ook de financiële administratie ondersteunt.

Volledige integratie van Odoo apps

Waar Formfutura eerder gebruik maakte van een standaard e-commerce platform kiezen zij nu voor een moderne open source online winkel. Naast dat de nieuwe webshop in Odoo eenvoudig in gebruik is. Is het ook bijzonder dat deze volledig geïntegreerd is met de modules boekhouding, voorraadbeheer, verkoop en inkoop.

Odoo text and image block
Odoo image and text block

De resultaten spreken voor zich

De hele flow van verkoop naar inkoop en financiële administratie is vanaf nu geautomatiseerd in het Odoo systeem. Waardoor er geen ingewikkelde koppelingen meer worden gemaakt met andere softwaresystemen die apart geüpgraded dienen te worden, in verschillende technieken zijn gebouwd en door verschillende leveranciers worden geleverd.

De vraag aan erp|open

"Naast dat erp|open de volledige implementatie begeleid en levert zal zij ook zorg dragen voor de training van de eindgebruikers. Op een praktijkgerichte wijze laten wij Formfutura kennismaken met alle aspecten die zij nodig hebben om op een professionele manier te kunnen werken in Odoo."

Apps

Formfutura maakt gebruik van de apps:

 

E-commerce

 

Voorraad

 

Inkoop

 

Financiële administratie