Dutch Card Printing

Van Excel naar een integrale online ERP-oplossing

Dutch Card Printing 

DCP is een totaalleverancier voor gedrukte plastic passen en labels. Met een 
zeer uitgebreid klantenbestand bedienen zij een grote hoeveel bedrijven in de markt.

Behaalde resultaten

Van veel maatwerk naar een standaard out-of-the-box oplossing die schaalbaar en stabiel is. 

50%


Meer Odoo apps

In Odoo 11 zijn veel meer functionaliteiten/ Odoo apps out of de box te gebruiken.

80%


Minder maatwerk

Door de enorme reductie van maatwerk code is Odoo stabieler, beheersbaar en vele malen sneller geworden.

75%


Productconfigurator

Door de standaard product-configurator in Odoo is DCP in staat meer snelle en kwalitatieve offertes te generen en te converteren.

Odoo image and text block

Juist 'niet' branchespecifiek

“Na een behoorlijk groei binnen DCP merkten wij dat we niet meer efficiënt waren door het gebruik van Excel en allerlei losse tools. Gezien de hoge mate van kwaliteit dienstverlening die wij willen bieden, zijn we op zoek gegaan naar ondersteunende software die onze ambities mede mogelijk konden maken.”

Odoo stond al snel op ons vizier als niet specifieke brancheoplossing en werden we derhalve gedwongen na te denken over bestaande processen binnen DCP. 

Strategische keuzes maken

“We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die enerzijds schaalbaar was en ons tegelijkertijd in staat stelde processen te verbeteren. Door terug te gaan naar de basisprocessen en Odoo te laten leiden in alle mogelijkheden, zijn we weggebleven bij de valkuil om veel maatwerk te laten ontwikkelen.”

Odoo text and image block
Odoo image and text block

De juiste leverancier

Na deze constatering ging Dutch Card Printing op zoek naar een nieuwe partij, gespecialiseerd in Odoo.

“Ondanks dat we een drukkerij zijn, waren we niet op zoek naar specifieke drukkerij software. Die software is namelijk niet flexibel genoeg voor onze wensen. Door hierop verder te borduren kwam ik uiteindelijk terecht bij Odoo. Via Odoo kwam ik uiteindelijk bij erp|open terecht.”

Vooruitkijken met de juiste partner

“Met elkaar hebben we iets bijzonders neergezet. Door een enorme hoge mate van (interne)betrokkenheid is de implementatie van Odoo een succes geworden.”

Nu Dutch Card Printing live is met versie 11 kijken wij alvast naar nieuwe mogelijkheden.
“Het mooie van het contact met erp|open is voor ons toch wel de hands-on mentaliteit die de medewerkers hebben. We gaan het niet moeilijker maken dan het is en kijken vooral naar de processen die verbeterd kunnen worden. erp|open heeft ons ook vaak geadviseerd en nieuwe inzichten verschaft. We zijn erg blij met hoe deze samenwerking is verlopen.”

 

Odoo text and image block

Er was meteen een klik

“erp|open is een meedenkende organisatie die erg hands-on opereert. Vaak was de oplossing anders dan wij van tevoren bedacht hadden, maar met deze inzichten werken onze medewerkers nu veel beter samen."

Wat onze consultants zeiden:

Odoo image and text block

Iedere dag werken met Odoo

Door de diversiteit en hoeveelheid apps zijn we in staat mee te groeien met bijna iedere organisatie. Hiermee kunnen we een groot deel van de klantvraag afvangen en niet altijd belanden in maatwerk. Dit heeft bij Dutch Card Printing veel voordeel opgeleverd. 

Betrokkenheid en snelheid

Dutch Card Printing is een succesvolle onderneming en enorm leuke club mensen om voor te werken. We zijn ondanks een externe partij een soort van directe collega's geworden. De dagelijkse operationele wervelwind i.c.m. de no nonse aanpak heeft geresulteerd in een succesvolle implementatie. De groei in enthousiasme over dit project is een leuke bijkomstigheid.

Odoo text and image block

Apps

Dutch Card Printing heeft van de volgende modules gebruik gemaakt

 

Voorraad

 

Verkoop

 

Factureren

 

Accounting