Blog

Blijf op de hoogte van het laatste Odoo nieuws

Wat verwachten we bij de release van Odoo 14?

Ieder jaar brengt Odoo een nieuwe versie uit met nieuwe standaardmodules en natuurlijk updates voor de bestaande apps. Op woensdag 30 september wordt Odoo 14 gereleased en wij zijn als Gold Partner erg benieuwd met welke apps we onze klanten vanaf dit najaar nog beter kunnen helpen. Ben jij ook zo benieuwd welke Odoo updates er onderweg zijn en welke apps je binnenkort aan jouw bedrijfssoftware toe kunt voegen? We zetten de verwachtingen op een rijtje.

Het gerucht gaat dat je in het startscherm van Odoo de modules kunt selecteren op functiegroep. Als je bijvoorbeeld de module 'sales' aanklikt komen alle sales gerelateerde Odoo apps naar voren. Zo wordt het beginscherm wat overzichtelijker als je organisatie heel veel verschillende modules gebruikt. Als je vaak list view gebruikt, zijn daar in Odoo 14 ook een hoop verbeteringen in aan gebracht. Nieuw is beter kunnen filteren en taken inplannen vanuit list view.


Data Cleaning

Ieder jaar komen er ook een paar nieuwe modules. Een van die nieuwe applicaties is in ieder geval Data Cleaning, hiermee is het mogelijk om dubbele en overtollige data eenvoudig op te ruimen in Odoo Enterprise. Een andere belangrijke tool is de Spreadsheet reporting tool, hiermee kun je via de Odoo spreadsheet handige rapportages maken van je Odoo data. Maar daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om met BI voor Odoo (in iedere Odoo versie) hoogwaardige rapportages te maken van jouw data in Odoo.

Odoo afbeelding en tekstblok

POS

Voor de bestaande Point of Sale (POS) module zijn er in Odoo 14 een aantal handige updates te vermelden: met de nieuwe User Interface krijgt het een betere look and feel en zijn er meer filteropties. Daarnaast kun je bonnetjes via e-mail versturen, komt er een productconfigurator en kun je je voorraad realtime managen. Zo kun je op ieder moment zien wat je voorraad in de winkel of andere filialen is!


Website

Ook voor de website maker zijn er meerdere nieuwe tools beschikbaar in Odoo 14. De interface wordt verbeterd, waardoor je meer mogelijkheden hebt in opmaak en drag & drop van de content blokken. Met de nieuwe product catalogus widget kun je snel bijvoorbeeld een menukaart of nieuwe producten op je website lanceren. Maar er is ook een countdown feature beschikbaar die je aan bijvoorbeeld sales kunt koppelen waardoor er realtime verkopen of klanten op je website zullen staan. De grootste update binnen de website app zijn de nieuwe snippets. Hiermee kun je o.a. snel diagrammen maken en deze op je website plaatsen.

Meer updates

Er zijn ook wat kleinere updates te noemen die voor iedereen handig zijn om te gebruiken. Denk aan de mogelijkheid om tweefactor identificatie toe te passen bij je Odoo bedrijfssoftware. Ook een recaptcha bij formulieren kan bijvoorbeeld spam doen voorkomen. Een leuke toevoeging in alle Odoo apps (in Odoo 14) is dat je een smiley widget erbij krijgt, zo kun je in alle apps ook smileys gebruiken. 

Het is in versie 14 ook (eindelijk) mogelijk om je Odoo software goed te synchroniseren met je Microsoft kalenders. Denk bijvoorbeeld aan je agenda als je daar Outlook voor gebruikt. Zo kun je afspraken inzien en in je favoriete Odoo apps blijven werken. Door de pandemie is een groot deel van de bedrijven veel meer online gaan werken, zo zijn ook de events naar een online ruimte verhuisd. Daarom introduceert Odoo live streaming in de event app, heel handig in deze tijd.

 Als laatste is ook de sales module onder handen genomen. Hier is het met Odoo 14 mogelijk om nu korting toe te passen op meerdere regels, waardoor je dit in één keer kunt doen. Zo houd je meer tijd over omdat je dit niet meerdere keren hoeft toe te passen per product. Daarnaast kun je ook vooruit kijken naar je sales met de forecasting tool.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de laatste Odoo 14 updates?

Volg ons dan op LinkedIn en lees altijd als eerste onze nieuwste blogs.