Blog

Blijf op de hoogte van het laatste Odoo nieuws

De verwachte updates van Odoo 15

Als Odoo Gold Partner houden we de nieuwste Odoo updates nauwlettend in de gaten. Ieder najaar wordt de nieuwe versie van de bedrijfssoftware gelanceerd. Naast dat komende versie wellicht nog sneller is dan Odoo 14, worden er ook vaak nieuwe apps toegevoegd. We nemen je in deze blog graag mee in de verwachte updates waarvan wat lijkt te zijn uitgelekt. Geen garanties vooralsnog - maar dit is wat wij verwachten van Odoo 15. Lees je mee?

Verwachte nieuwe functionaliteiten in Odoo 15

Odoo CRM - meer personen

Voeg meer personen toe aan CRM

Sales medewerkers werken regelmatig in meerdere teams. In de nieuwe Odoo versie kun je via de configuratiemodus een extra vinkje aanzetten om medewerkers aan meerdere CRMs toe te voegen. Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van regels leads periodiek toe te wijzen. Erg handig om op deze manier sneller leads te verwerken.

Odoo E-commerce - nieuw design

Redesign van Odoo E-commerce

Odoo wordt ook qua e-commerce mogelijkheden een stuk volwassener. Odoo 15 is een nieuwe update met strakke functionaliteiten. De nieuw ontwikkelde productpagina's zijn daarin een mooie stap.

Odoo Voorraad - opslag categorieën

Opslag categorieën in Voorraad

Met deze update kun je in de Odoo Voorraad module opslag locaties toevoegen. Je kunt ook de route van het product aangeven door het dichtstbijzijnde magazijn hierbij aan te vinken. Een andere handige extra is dat je in Odoo 15 je soort verpakking per product kunt aanvinken.

Odoo Projecten - burn down chart

Burn Down Chart in Odoo Projecten

In de project module kun je binnenkort zelf Burn Down Charts toevoegen voor jouw projecten. Een handige tool, waarmee je meer inzicht in projecten hebt en deze beter kunt managen.

Wil je meer informatie over de bedrijfssoftware van Odoo?
Neem vrijblijvend contact op met Leo


Neem contact op


Odoo Sales - favorieten

Favoriete producten toevoegen

In Odoo 15 kun je bij je producten welke het meest belangrijk zijn. Dit doe je door het product een sterretje te geven. Je kunt deze optie in o.a. de Sales, Voorraad en E-commerce app gebruiken. Daarmee kun je ook filteren op favorieten.

Odoo E-commerce - giftcards

Giftcards toevoegen in e-commerce

Het is voor je klanten natuurlijk enorm leuk en handig om een giftcard in jouw site te gebruiken. Daarom wordt het met Odoo 15 standaard mogelijk om de giftcard functie te configureren. Daarmee kun je codes aanmaken voor korting.

Odoo PoS - coupons en acties

Coupons, acties en meer in PoS

In Odoo 15 is het mogelijk om binnen Odoo Point of Sale acties of promoties aan te maken. Deze kun je via de PoS interface toevoegen en bekijken. Ook nieuw in de PoS module is het aanvinken van 'Ship later'. Handig om de verzend locatie en route mee aan te passen. 

En er is meer...

Naast deze mooie nieuwe mogelijkheden, wordt er ook gespeculeerd over functionaliteiten die het gebruik van Odoo nóg beter maken. 

Email templates in QWeb: De emailtemplates in de versies tot nu toe geef je vorm met Jinja, maar het lijkt erop dat de gebruikersvriendelijkheid hiervan naar een nieuw niveau wordt getild. Door gebruik van QWeb krijgt de module meer mogelijkheden door onder andere ontwerpen met een de visuele editor, maar ook doordat het bewerken van een e-mail template veel makkelijker belooft te worden zonder de code aan te passen.  

Een nieuwe test helper "capture_trigger": In de tooling integreren we vaak automatische acties op basis van een bepaald event. Met deze nieuwe test helper kunnen we de automatische acties gemakkelijker configureren en testen of de trigger bijvoorbeeld op het juiste moment wordt geactiveerd.  

Odoo PoS

Meer Odoo 15

Natuurlijk is dit pas de eerste lading van verwachte updates en nieuwe functionaliteiten. Op 6 oktober 2021 wordt de officiële versie van Odoo 15 gelanceerd door Odoo CEO Fabien Pinckaers. Net als in 2020 is de Odoo Experience in 2021 kosteloos online te volgen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alles rondom Odoo 15? Meld je dan aan om de Odoo Experience zelf bij te wonen.

Wil jij als eerste alle Odoo 15 functies zien?

Meld je aan voor de online Odoo Experience 2021